Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ρεπορτάζ να σου πετύχει.....Ένα σημαντικό έργο, το οποίο με την αποφασιστική συμβολή του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, και τη συνεργασία του Δήμου Κισάμου με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, πήρε «σάρκα και οστά» προκειμένου να προσφέρει τόσο στους 15.000 μόνιμους κατοίκους, όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, υγειονομική κάλυψη και ασφάλεια....
- Κατά αρχάς όλη η Κίσαμος είναι χαρούμενη για την δημιουργία του ιατρείου αυτού που θα προσφέρει στους κατοίκους της Χρυσοσκαλίτισσας μόνο και τους επισκέπτες του Λαφονησιού ιατροφαρμακευτική κάλυψη και όχι όλου του Δήμου μας, μιας και 15.000 κατοίκους...δεν έχει όλη η Κίσαμος ακόμα. (ένα μηδενικό έβαλαν παραπάνω 1.500 οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των Εννιά Χωριών).
Κατά δεύτερο ναι το ιατρείο έγινε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επιμονή και παρακαλετά του Θεόφιλου Χριστουλάκη, όπου ο κύριος Πολάκης συναίνεσε...
Φυσικά όπως επισημάνθηκε έγινε λειψή δουλειά, αλλά αυτό θα το διορθώσουν με τον καιρό, αφού το πρωταρχικό αίτημα ήταν για δικούς του γιατρούς και όχι αγροτικούς που θα τους έπαιρναν εις βάρος των άλλων χωριών... Ο Πλάτανος ήδη βράζει όπως και το Κέντρο Υγείας Κισάμου.  Είμαι σίγουρος οτι θα βρεθεί λύση και για αυτό, όμως ο στόχος επιτεύχθηκε. Βέβαια να πω και την κακία μου.... άλλο είναι να λες μια κουβέντα "Κάνε μου Παύλο το χατήρι" "Παύλο το χρειαζόμαστε είναι αναγκαίο"- και άλλο να γίνεται πραγματικότητα ειδικά σε μια χώρα που η γραφειοκρατεία είναι ο βραχνάς της. Έτσι λοιπόν επειδή το παρακολούθησα το θέμα από την αρχή του, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη, στις υπηρεσίες του Δήμου Κισάμου, που έκαναν τεράστιο αγώνα ειδικά με την αλληλογραφία και τέλος στον νέο δήμαρχο κ. Μυλωνάκη που συναίνεσε και αυτός να μπει το ιατρείο εκεί που η κτηματική είχε αντιρρήσεις. Μάλιστα ο κ. Μυλωνάκης θα επωμιστεί να βρει λύση ώστε το ιατρείο να λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα.
 Ομαδική δουλειά λοιπόν, δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, που έφερε αποτέλεσμα...
Η Κίσαμος μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά, παραμερίζοντας καταρχάς τα εγώ μας και δουλεύοντας ομαδικά. Κανείς δεν περισσεύει λοιπόν και όπως ξαναείπα... τα μπράβο και τα συγχαρητήρια ανήκουν σε αυτούς που αγαπούν και θέλουν να δουν τον Δήμο, την περιοχή μας να πηγαίνει μπρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: