Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ...

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων επαναφέρει το θέμα του μεγάλου αντιτίμου (σήμερα το ονομάζει σοβαρό) για τον Μπάλο λίγες μέρες πριν η δημοτική αρχή αποχώρηση από τα πράγματα και έλθει η καινούργια.
Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα στο zarpa που αναφέρει για τις τραγικές καταστάσεις στον Μπάλο μιας και έκλεισε ο πόρος της Λιμνοθάλασσας, η θάλασσα έβγαλε φύκια και βρέθηκε μια μαρίδα νεκρή στην άκρη της παραλίας. Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα στον Μπάλο υπάρχει, αλλά δεν είναι όλα αυτά τα παραπάνω που αναφέρει το δημοσίευμα... φυσικά δεν περιμένουμε και κάτι άλλο ή διαφορετικό από τους ανθρώπους που έχουν βάλει βραχιολάκι σε όλους τους τουρίστες της Κρήτης. Η δουλειά τους είναι αυτή... 
Ενδεχομένως βέβαια να θέλουν να τιμωρήσουν κάποιους.. ή ενδεχομένως να θέλουν να υπενθυμίσουν στον νέο Δήμαρχο τι πρέπει να κάνει. Και στις δυο περιπτώσεις δεν έχουν λόγο να ασχολούνται με αυτό και μάλιστα δημόσια.. υπάρχουν άλλοι οδοί που έπρεπε να κινηθούν ... 
Φυσικά όποιος προτείνει θα πρέπει να έχει και λύσεις ..και λύση δεν είναι να βάλουμε μεγάλο και σοβαρό αντίτιμο, αλλά να αποφασίσουμε πόσοι θα πάνε με τα αυτοκίνητα οδικώς και πόσοι θα πάνε με τα καραβάκια... Εκεί να κάτεχα έχουν απάντηση; Το ακριβό αντίτιμο θα το πληρώσουν οι ξένοι... τους Έλληνες θέλουν να διώξουν...το λέει καθαρά η επιστολή "γιατί όλοι οι επισκέπτες είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν για να απολαύσουν μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμο" ποιοι άραγε είναι προετοιμασμένοι οι Έλληνες;
Διαβάστε την επιστολή τους....
«Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του Μπάλου, επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για την ελεγχόμενη ροή επισκεπτών και παράλληλα την συντήρηση και αναβάθμιση της μοναδικής αυτής περιοχής.
Συγκεκριμένα όπως έχουμε πει στο παρελθόν είναι απαραίτητο, οι επισκέπτες να πληρώνουν στον αρμόδιο δήμο, εισιτήριο για την επίσκεψη τους στην συγκεκριμένη παραλία.
Λόγω του ότι ακούστηκαν ακραίες φωνές στο παρελθόν ότι σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή εισιτήριο επίσκεψης, με ένα σοβαρό αντίτιμο, θα έδιωχνε τουρίστες, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφενός γιατί όλοι οι επισκέπτες είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν για να απολαύσουν μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμο και αφετέρου είναι η μοναδική διέξοδος στο να ελεγχθεί ο αριθμός των επισκεπτών που μπορεί να αντέξει καθημερινά η παραλία και το νησί της Γραμβούσας.
Ευελπιστούμε μετά από αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είχαν επαναληφθεί και τα προηγούμενα χρόνια, να δοθεί μια λύση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία θα είναι προς όφελος της περιοχής, των κατοίκων της και όλου του τουρισμού».

Η Κρήτη δεν ήταν προετοιμασμένη για τόσους πολλούς τουρίστες, αυτό θα ήταν σίγουρα ένα επίτευγμα της Ένωσης αν το είχε προνοήσει, αντ' αυτού οι ίδιοι διαφημίζουν και τον Μπάλο και το Ελαφονήσι και στη Φαλάσαρνα .... τελικά όπως πάμε δεν χωράμε πλέον πουθενά... οπότε αναμενόμενη η γκρίνια, η ταλαιπωρία, η κακή κατάσταση των περιοχών μας...και λύσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: