Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Η ΚΙΣΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Δελτίο τύπου
Εκδήλωση για τον Ερωτόκριτο στο Ενετικό Κάστρο Κισάμου με θέμα "Η φυσιογνωμία της Κισάμου στην εποχή του Ερωτόκριτου".
Ο Σύλλογος Προβολής Κισσάμου «Η ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ» μαζί με τον Δήμος Κισσάμου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου, πρόκειται να οργανώσει μία εκδήλωση με θέμα: «H Φυσιογνωμία της Κισάμου στην εποχή του Ερωτόκριτου» (Αρχιτεκτονική, μουσική, τέχνη, συνδυασμός σύγχρονου χορού με παραδοσιακή μουσική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση).
Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στο Ενετικό Τείχος, στο ανοικτό τμήμα του, που βρίσκεται στην οδό Τομπάζη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
-Χαιρετισμούς, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προβολής Κισάμου «Η ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ» κ. Γεωργιλάκη Γιώργο και τον Δήμαρχο Κισάμου κ.Σταθάκη Θεόδωρο.
-Παρουσίαση της εκδήλωσης από τον Γεωργιλάκη Γιώργο.
-Διάλεξη-ομιλία του Δασκάλου Κουμή Ελευθέριου «Βιτζέντζος Κορνάρος-ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»
-Διάλεξη-ομιλία της αρχιτέκτονος Τούλας Τριμανδήλη-Μαγκάν μεθέμα: «Το βενετσιάνικο κάστρο της Kισάμου»
-Διάλεξη-ομιλία της Αρχιτέκτονος και Διπλωματούχος Μεταπτυχιακού Τίτλου E.M.Π. «Προστασία Μνημείων», με θέμα «Η Αναγεννησιακή μουσική στην Κρήτη τον 16ο αιώνα, η περίπτωση του Φραντζίσκου Λεονταρίτη»
-Διάλεξη-ομιλία της Αρχιτέκτονος και Υποψήφιας Διδάκτορος στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Νεκταρίας Λαϊνάκη με θέμα «Το βλέμμα πέρα από το Δίλοβο Παράθυρο της Κισαμίτικης Έπαυλης»
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το συγκρότημα του Κολλίτζα Δημήτρη καθώς επίσης και η χορεύτρια Άρια Σταματάκη με μία σύγχρονη χορογραφία.
Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει ομιλίες, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, όπως και προβολές εικόνων με ανάλογα κείμενα.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης και τον συντονισμό τον έχει αναλάβει η Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Λαϊνάκη Νεκταρία.
Η ημερομηνία που θα γίνει η εκδήλωση είναι 26 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 μ.μ., στο ανοικτό τμήμα του ενετικού κάστρου στην οδό Τομπάζη που θα έχει κατάλληλα διαμορφωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: