Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ....

Πριν ρίξεις φόλα μάθε τι σε περιμένει...
..... και φυσικά δεν είναι μόνο οι φόλες που μας ρεζιλεύουν, υπάρχουν πολλά άλλα που είναι συνδεδεμένα και ακολουθούν τα της δυσφήμησης...
Δεμένα σκυλιά, κακοποιημένα σκυλιά, γαϊδούρια γουρούνια, πουλάκια στα κλουβιά, χελώνες καρφωμένες με καμάκια κλπ.. φυσικά εδώ κρατάμε την στάση του περίμενε.
Στα χωριά εδώ και δεκαετίες δηλητηριάζουν τους ασβούς με ισχυρά δηλητήρια...
Οι κακοί ψαράδες -ευτυχώς ελάχιστοι- πυροβολούν δελφίνια, σκοτώνουν φώκιες, καρφώνουν χελώνες...
Κυνηγοί δεν παίζονται....
Και φυσικά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο "άρρωστος" μας στέλνει καθημερινά μηνύματα.... δεν σας φοβάμαι, είμαι αήττητος, άπιαστος και συνεχίζει να μας τιμωρεί σκοτώνοντας πλέον και δεμένους σκύλους και οικόσιτες γάτες...
Καμιά περιοχή πλέον δεν είναι ασφαλής γιατί απλά.. τον τσατίσαμε και το θεωρεί πλέον παιχνίδι.
Ελπίζω να καταλάβει οτι δεν διαφέρει απο τον εγκληματία ....
Καλό είναι λοιπόν όλοι όσοι έχετε σκύλους, γάτες να προμηθευτείτε μια ένεση απομορφίνης (apomorphine), ίσως είναι το μοναδικό φάρμακο μαζί με τον κτηνίατρο που μπορεί να σώσει τον σκύλο ή την γάτα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: