Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ

Πρώτη αναμπουμπούλα είχαμε χθες στα νότια του Δήμου και στο νέο ιατρείο στο Λαφονήσι..
Ποδηλάτης κτύπησε λίγο πριν το Κεφάλι -έσπασε το πόδι του και είχε εκδορές σε πολλά σημεία του σώματος του- δυστυχώς γιατρός δεν υπήρχε εκεί κοντά, εκτός από τον νέο γιατρό του Λαφονησιού, που όμως διευκρίνισε στους ανθρώπους που τον πήραν τηλέφωνο ότι δεν μπορεί να φύγει και να αφήσει το ιατρείο. 
Τελικά η περίθαλψη του τραυματία έγινε από ιδιώτες .. φυσικά το γεγονός συνέπεσε και με το να μην υπάρχει  διαθέσιμο ασθενοφόρο στο Κ.Υ Κισάμου, οπότε η καθυστέρηση ήταν μεγάλη, αφού τον παρέλαβε ασθενοφόρο που ήρθε από τα Χανιά.
Τα παράπονα που έφτασαν στο blog ήταν ότι ο γιατρός από το Λαφονήσι θα μπορούσε να πάει στο Κεφάλι σε 10 λεπτά... και ρωτάνε τι θα γίνει σε σοβαρότερες καταστάσεις; Έχασαν τους αγροτικούς τους και δεν έχουν ούτε τον γιατρό του Λαφονησιού εύκαιρο;
Λογικό το ακούω να διευκρινιστεί ώστε να ξέρουν οι άνθρωποι τι θα κάνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: