Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΣΕ ΚΑΝΔΑΝΟ-ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΚΙΑ

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψε το Αννουσάκειο Ίδρυμα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, «Ο Άγιος Γεώργιος», συνεχίζει, προγραμματισμένα, Ιατρικές επισκέψεις στα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων. 
Την περίοδο αυτή μετέβει, γιά άλλη μία φορά, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων, στελεχωμένη από διεπιστημονική Ιατρική ομάδα που αποτελούνταν από τους: κα Κρυσταλένια Καυκαλά, Διευθύντρια  Καρδιολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Χανίων, κ. Μιχαήλ Μοσχονά, Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής  του Γ. Ν. Χανίων. Στα πλαίσια της ανωτέρω επίσκεψης διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική Ιατρική εξέταση 25 προσώπων, η οποία περιλάμβανε: καρδιολογική και  πνευμονολογική εκτίμηση. 
Μετέβει, επίσης, στο Κέντρο Υγείας Καντάνου στελεχωμένη από την Ιατρό κα Λεωνίδου Λεονόρα, Καρδιολόγο του Κέντρου Υγείας Χανίων. Στα πλαίσια της ανωτέρω επίσκεψης διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική Ιατρική εξέταση, καρδιολογική  εκτίμηση, σε  πρόσωπα που προσήλθαν στο Κ.Υ Καντάνου. 
Το Περιφερειακό Ιατρείο Βουκολιών, του Δήμου Πλατανιά επισκέφθηκε, τέλος, η Κινητή Ιατρική του Αννουσάκειου, στελεχωμένη από τον κ. Παπαδομανωλάκη Γεώργιο, Γυναικολόγο του Κέντρου Υγείας Χανίων, την κα Κοτσιφάκη Φρόσω, Μαία του Κέντρου Υγείας Καντάνου, με την συνεργασία των Γενικών Ιατρών που στελεχώνουν το Περιφερειακό Ιατρείο Βουκολιών, κα Σφακάκη Ευαγγελία και κα Λυγιδάκη Χριστίνα. Εξετάστηκαν 25 γυναίκες όπου διενεργήθηκε  γυναικολογικός έλεγχος, λήψη Τεστ Παπανικολάου, κολπικός υπέρηχος, ενημέρωση για την αντισύλληψη, μάθημα αυτοεξέτασης μαστού ώστε οι ενδιαφερόμενες να μπορούν να διακρίνουν τυχόν αλλαγές στο μαστό τους στα πλαίσια πρόληψης του καρκίνου του μαστού και ενημέρωση για τον εμβολιασμό και την κλιμακτήριο. Όλες οι εξετάσεις γίνονται με την χρήση του υπερσύχρονου ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει η Κινητή Μονάδα (Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Καρδιολογικό υπέρηχο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α.) και με την συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού του Αννουσάκειου Ιδρύματος.  
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου Ιδρύματος, εκφράζει ευγνώμονες ευχαριστίες προς την Διοίκηση του Γ.Ν.Χανίων δια την αγαστή και επωφελή συνεργασία, τους εθελοντές Ιατρούς, το επιστημονικό προσωπικό του Αννουσάκειου, πρωτίστως όμως και κατ΄ εξοχήν  προς τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης δίδει την δυνατότητα πρόσβασης πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας του τόπου και του Νομού στο σύνολο του. «Η Εκκλησία και μέσα από την δομή και δράση Της αυτή φανερώνει, με έργα και πράξεις, την αγάπη, μέριμνα και φροντίδα Της για τον άνθρωπο, τον οποίο αγκαλιάζει στο σύνολο του, ανεξαρτήτως πιστεύω, ιδεολογίας, και καταγωγής. Γίνεται μια ανοιχτή αγκαλιά, μάνα του κόσμου όλου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: