Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΣΑΜΟΣ

 Μετά την αποτυχία των γερμανικών μοιρών μηχανοκίνητων ιστιοφόρων να ανεφοδιάσουν τα γερμανικά στρατεύματα που μάχονταν στο νησί, ο ναύαρχος Σούστερ έδωσε εντολή στον ανθυποπλοίαρχο Εστερλιν να μεταφέρει κάποια απολύτως αναγκαία τεθωρακισμένα. Ο Εστερλιν βρήκε στον Πειραιά ένα ξύλινο πορθμείο (μαούνα – μπάρτζα) το όποιο μπορούσε να μεταφέρει δύο Pzkpfw II. Την 26 Μαΐου 1941 τα Pzkpfw II φορτώθηκαν και βγήκαν στη θάλασσα μαζί του, πίσω από το επιταγμένο ρυμουλκό “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ” της ναυτιλιακής εταιρείας “ΜΑΤΣΑΣ”.
Την επομένη, το πορθμείο προσάραξε στο Καστέλι Κισάμου όπου το περίμενε ο πλοίαρχος Μπαρτέλς, ο όποιος είχε ήδη πετάξει στην Κρήτη ως αξιωματικός παράκτιας υποδοχής για τις μοίρες του Μάλεμε. Μετά τη διάλυση του περιφράγματος του καταστρώματος της μαούνας, τα άρματα μάχης μπόρεσαν να αποβιβαστούν στην παραλία του Καστελιού και από κει να κατευθυνθούν οδικώς προς το Μάλεμε.
Στις 30 του Μάη τα Πάντσερ επιχείρησαν την απελευθέρωση των περικυκλωμένων υπολειμμάτων του 2ου Συντάγματος Γερμανών Αλεξιπτωτιστών. Μετά την κατάληψη του αεροδρομίου και της πόλης των Χανίων, τα άρματα μάχης συνέχισαν την προέλασή τους προς στο Ηράκλειο
ΟΜΙΛΟΣ  ΣΤΑΤΙΚΟΥ  ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: