Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΕΠΑΛ-ΓΕΛ ΣΕ "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ"

Ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση προσωνυμίας από το Δ.Σ. Δήμου Κισάμου
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κισάμου, στις 25 Ιανουαρίου 2019, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων ΕΠΑΛ Κισάμου για την προσθήκη της προσωνυμίας «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης» στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΓΕΛ Κισάμου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίο Γαλανάκη, για τις ενέργειες δωρεάς του οικοπέδου και οικοδόμησης του συγκροτήματος που στεγάζονται σήμερα τα εν λόγω σχολεία καθώς και για το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσέφερε στον τόπο.
Η πρόταση, που έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων ΓΕΛ Κισάμου, έγινε βάσει της υπ’ αρ. 20521/Γ1/2008 υπουργικής εγκυκλίου που ορίζει τη δυνατότητα προσθήκης προσωνυμίας στα σχολεία με ονόματα προσώπων που προσέφεραν αναγνωρισμένες και αξιόλογες υπηρεσίες στον τόπο και αποτελούν πρότυπα. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν σταλεί στη ΔΔΕ Ν. Χανίων για τις περεταίρω ενέργειες έκδοσης της αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης.
Διαβάστε παρακάτω την πρόταση του ΕΠΑΛ Κισάμου.
ΠΡΑΞΗ 45η

/8.03.2018
Θέµα: «Προσθήκη προσωνυμίας στο σχολείο ».
Στην Κίσαμο, σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, και στα γραφεία του ΕΠΑΛ Κισάμου συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση ο Σύλλογος ∆ιδασκόντων του Σχολείου κατόπιν προσκλήσεως του ∆ιευθυντή Ζουριδάκη Νεκταρίου µε θέµα: «προσθήκη προσωνυµίας στο σχολείο». Στη συνεδρίαση, η οποία πραγµατοποιήθηκε µετά το πέρας του σχολικού προγράµµατος, έλαβαν µέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, πήρε το λόγο ο Διευθυντής, θέτοντας υπόψη των µελών του Σ.Δ. την υπ’ αριθµόν 20521/Γ1/2008 υπουργική εγκύκλιο που ορίζει τη δυνατότητα προσθήκης προσωνυµίας στα σχολεία με ονόματα προσώπων που προσέφεραν αναγνωρισμένες και αξιόλογες υπηρεσίες στον τόπο και αποτελούν πρότυπα. Κατόπιν, πρότεινε το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ – Γενικού Λυκείου Κισάμου να αποκτήσει την προσωνυµία «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης» ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίο Γαλανάκη, για το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσέφερε στον τόπο μας. Έγινε, δε, και ιδιαίτερη μνεία στο κτηριακό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται σήμερα τα σχολεία των ΕΠΑΛ και Γενικού Λυκείου Κισάμου, που επί της ιεραρχίας του και χάρη στις ενέργειες του οικοδομήθηκαν, αφού είχε προηγηθεί η δωρεά του αντίστοιχου οικοπέδου 10 στρεμμάτων από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου μετά από πρωτοβουλία του, στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων. Πρότεινε, επίσης, στην ειδική εκδήλωση για την ονομασία του Σχολείου, να διοργανωθούν εκπαιδευτικές, και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο προγραμματισμός των οποίων θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.
Ο Διευθυντής του Σχολείου κλείνοντας τη συζήτηση ανακοίνωσε επίσης στο Σύλλογο Διδασκόντων ότι για την πρωτοβουλία της προσωνυμίας έχει σύµφωνο και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ο οποίος είναι πρόθυμος να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. Η πρόταση του Διευθυντή έγινε ομοφώνως αποδεκτή από το Σύλλογο Διδασκόντων και θα σταλεί στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κισάμου για έγκριση και προγραμματισμό των απαραιτήτων ενεργειών. Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό το οποίο και αφού διαβάστηκε μεγαλόφωνα, υπογράφεται ως ακολούθως.
Ο Διευθυντής -Οι καθηγητές
Ζουριδάκης Νεκτάριος, Μπορμπουδάκης Α., Αγιομυργιαννάκη Α., Σγουρομάλλης Μ., Παταγάκη Ι., Λεδάκη Θ., Σοφουλάκη Θ., Δαρμαράκης Ε., Ψωματάκης Ε., Πετρόπουλος Θ., Αποστολίδης Ι., Βλησίδης Ε., Γιαλαμίδου Γ., Κάρρα Κ., Μουντάκης Δ. , Βοζινάκης Δ., Σιδεράς Θ., Μαρκάκη Α., Μαζοκοπάκη Β., Χατζιάρα Α., Κουκάκη Ε., Γιαννιτσουδάκης Σ., Λαγουδάκης Π., Σαμαρά Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: