Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ "Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ"

Σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Κυθήρων, καθότι είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον, εν λόγω, Δήμο, όσο και με τους Δήμους Καλαμάτας και Ανατολικής Μάνης που πλήττονται από το γεγονός, ως Δήμος Κισάμου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Ε/Γ-Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος, η ακινησία του οποίου έχει προκαλέσει μια ιδιότυπη και ταυτόχρονα, εξόχως αρνητική εξέλιξη σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό των περιοχών μας. Θυμίζουμε ότι συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί δρομολόγιο "Κίσαμος, Κύθηρα, Γύθειο, Καλαμάτα, Πειραιάς" και αντίστροφα. 
Εάν έχουμε κάτι να καυχιόμαστε ως Ελλάδα, είναι ο τουρισμός μας, που αποτελεί, πιθανότατα, την πιο έγκυρη πηγή εσόδων της χώρας και η ακινησία του "Βιτσέντζος Κορνάρος" μας στερεί αυτή τη δυνατότητα!  Εν προκειμένω, οι επιχειρήσεις του τόπου μας πλήττονται από αυτή την εξέλιξη, καθώς η δράση τους επεκτείνεται και στην Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 1 της Υπαριθμόν 2252.1.3.1/10-01-2017 σύμβασής της, "η εκτέλεση των εγκεκριμένων δρομολογίων είναι υποχρεωτική για την ανάδοχο εταιρεία", ενώ η εταιρεία έχει δικαίωμα να αντικαταστήσει το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος" με άλλο ανάλογων προσόντων (άρθρο VΙ, παρ.1). Τη δεδομένη στιγμή, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση για το πότε θα επισκευαστεί το πλοίο ώστε να συνεχιστούν τα δρομολόγια και με γνώμονα ότι ήδη έχει χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος.
 Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να μας ενημερώσει άμεσα για το τι συμβαίνει, για το ποια είναι η αιτία του προβλήματος και για το πότε καθίσταται εφικτό να ενεργοποιηθεί (εκ νέου) το δρομολόγιο αυτό, διότι όπως γίνεται αντιληπτό, απαιτείται να ενεργοποιηθεί άμεσα. Παράλληλα, καλούμε την ναυτιλιακή εταιρεία ΛΑΝΕ (ιδιοκτήτρια του Βιτσέντζος Κορνάρος) να αντικαταστήσει αυτό πλοίο, με άλλο (που θα τηρεί τις προδιαγραφές), μέχρι τουλάχιστον να επισκευαστεί το "Β. Κορνάρος".
 Αναμένουμε τις εξελίξεις και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία, διότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει... 
Με εκτίμηση, 
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: