Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Τόπος "εξορίας" ή καλύτερα πετάγματος ζώων συντροφιάς αποτελεί η περιοχή της Κισάμου.... καλοκαιριάζει και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι "φιλόζωοι" που  τα ζώα που είχαν τον χειμώνα για συντροφιά τα ξεφορτώνονται εδώ. Ήδη το Σαββατοκύριακο είχαμε πάνω απο 4 τέτοιες περιπτώσεις στην πόλη της Κισάμου και είμαι σίγουρος και άλλες τόσες, στον βέβαιο θάνατο, τον ΒΟΑΚ. Γεμίζεις μια σελίδα καθημερινά απο τέτοια περιστατικά, αν δεν είναι νεογέννητα, είναι κάτι μεγάλης ηλικίας σκυλιά που τα αφήνουν στην μοίρα τους, σε πλατείες, σε σχολεία, στο λιμάνι (είναι πάνω απο 4 παρατημένα), στις παιδικές χαρές.
Ντροπή αλλά έχω την περιέργεια όλες αυτές οι εξαγγελίες για τα τσιπάκια ισχύουν; Γιατί αν ισχύουν εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε ποιος είναι ο καλός "φιλόζωος" που τα παράτησε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: