Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα (26/6) τα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης που έχει καθιερώσει ο Δήμος Κισάμου από το 2015 και πραγματοποιούνται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Τα μαθήματα κολύμβησης θα λάβουν χώρα φέτος, στην παραλία "Μαύρος Μώλος" και πραγματοποιούνται στη μνήμη του 16χρονου Θεόδωρου Εμμ. Σταθάκη που δείχνοντας ηρωισμό και αυταπάρνηση "έφυγε" από πνιγμό, στην προσπάθεια του να σώσει από τα κύματα, δύο συμμαθητές του.
Στο πλαίσιο της έναρξης των φετινών δωρεάν μαθημάτων κολύμβησης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στην παραλία "Μαύρος Μώλος" Κισάμου, αγιασμός και τρισάγιο, .......
.....από τους πατέρες Εμμανουήλ Μπαρωτάκη και Αντώνη Κουμή. Τη Δημοτική Αρχή Κισσάμου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης, ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Δερουκάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου, Βασίλης Γλαμπεδάκης.
Συντονιστής του φετινού προγράμματος κολύμβησης είναι ο Ιάκωβος Κουμής, ενώ οι εκπαιδευτές θα είναι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής υδατοσφαίρισης, Αλέξανδρος Κουμής και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης, Κατερίνα Καλαμαρίδη.
Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης τόνισε:
Ως ελάχιστη υποχρέωση για να μην πάει χαμένη η ανθρωποθυσία και ο ηρωισμός ενός νέου παιδιού που τυγχάνει να είναι ανιψιός μου, πήραμε την απόφαση για να πραγματοποιήσουμε αυτά τα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης που γίνονται για τρίτη σερί χρονιά.  Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, την Χριστίνα Παπαδάκη και την Μαρία Ψωματάκη του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου που στήριξαν την προσπάθεια αυτή τα προηγούμενα χρόνια και να ευχαριστήσω τον κύριο Ιάκωβο Κουμή και τους ικανούς συνεργάτες του που έρχονται από Χανιά για να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να δώσουν στα παιδιά μας τις γνώσεις που απαιτούνται, ώστε να μάθουν σωστή κολύμβηση. Μέσω των εξειδικευμένων εκπαιδευτών, τα μικρά παιδιά θα μάθουν πως να κολυμπούν και πως να διαχειρίζονται τις δυσκολίες της θάλασσας, έτσι ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστα γεγονότα. Καλή δύναμη σε όλους και καλή επιτυχία στα μαθήματα αυτά, ώστε να αποφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Ο πατήρ Εμμανουήλ Μπαρωτάκης έδωσε την ευλογία του και τόνισε:
Κύριε Δήμαρχε, συγχαρητήρια σε εσάς και στους συνεργάτες σας, γιατί ανάμεσα στα άλλα που κάνετε ως Δήμος είναι και αυτό, δηλαδή να μάθουν τα παιδιά μας κολύμβηση. Η θάλασσα δροσίζει αλλά κρύβει και κινδύνους, για αυτό και πρέπει να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε.  Με τη χάρη του Θεού, ας ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που θα βοηθήσει τα παιδιά μας να χαίρονται τη θάλασσα και να προστατεύονται από τους κινδύνους που κρύβει αυτή. Θυμίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία έγινε με αφορμή ένα δυσάρεστο γεγονός, τον πνιγμό ενός νεαρού που έδειξε αυτοθυσία προσπαθώντας να σώσει δύο συνανθρώπους του.
Από τη μεριά του, ο συντονιστής του προγράμματος Ιάκωβος Κουμής ανέφερε:
Σκοπός μας είναι να μάθουν τα παιδιά μας μπάνιο. Μου αρέσει που θα συνεργαστώ με το Δήμο Κισσάμου αφού η καταγωγή είναι από εδώ. Από τα παιδιά δεν χρειαζόμαστε πολλά πράγματα, μόνο να έρχονται με το μαγιό τους και να φορούν τα γυαλιά της κολύμβησης.
Τα μαθήματα που ξεκίνησαν, ήδη, από τη Δευτέρα (26/6) θα γίνονται μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, στην παραλία "Μάυρος Μώλος". Οι ημέρες που πραγματοποιούνται τα μαθήματα είναι Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 9-11 το πρωί, με τα παιδιά να είναι χωρισμένα σε γκρουπ, ανάλογα της εξοικείωσής τους με τη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: