Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ...

 
Οι συνεχείς βλάβες κρατούν το πλοίο καθηλωμένο στον Πειραιά και η σύνδεση των Κυθήρων/Αντικυθήρων με την Καλαμάτα, το Καστέλι, το Γύθειο και τον Πειραιά πάει περίπατο και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι! 
Και για ακόμη μία φορά το βάρος πέφτει στις πλάτες του δικού μας Δημάρχου (όπως και αν ονομάζεται) για να βγάλει το φίδι από την τρύπα, χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται ούτε για το φίδι ούτε για την τρύπα! 
Εμείς ως Κυθήριοι αλλά και δημοσιογράφοι απορούμε. Το πρόβλημα αυτό δεν αγγίζει κανέναν άλλο Δήμο; 
Ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Κισάμου, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης δεν επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα; 
Οι περιοχές αυτές δεν υφίστανται οικονομική και κοινωνική ζημιά και περιθωριοποίηση από την μη εκτέλεση των δρομολογίων του Κορνάρος; 
Οι Δήμαρχοι των περιοχών αυτών έκαναν έστω και μία διαμαρτυρία; 
Πήραν ένα τηλέφωνο στο υπουργείο για να μάθουν τί συμβαίνει; 
Έβαλαν τους βουλευτές τους να κάνουνε μία ερώτηση στη Βουλή; Ένωσαν τις φωνές τους με το Δήμαρχο των Κυθήρων;
 Εμείς ρωτήσαμε τον κ. Χαρχαλάκη και μας είπε ευγενώς ότι οι συνάδελφοί του είναι ενημερωμένοι και ενεργούν και εκείνοι τα δέοντα. 
Όμως μάλλον δεν μας έπεισε.
Βέβαια ο Δήμος Κυθήρων με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργά απόψε το βράδυ βάζει κατά τη γνώμη μας τα πράγματα στη σωστή τους θέση σε όλα τα επίπεδα. 
Δεν θα έπρεπε όμως να έχουμε ήδη δει τις κινητοποιήσεις και των άλλων Δήμων; 
Μάλλον ρητορικό το ερώτημα... Φαίνεται ότι πάλι τα Κύθηρα θα ξαφρίσουν το βραστό..
Αντώνης Λαμπρινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: