Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΚΚΕΚΑΚΗΣ

Ένας σπουδαίος Ρεθεμνιώτης, άνθρωπος των γραμμάτων, από τους σημαντικότερους ιστοριοδίφες της Κρήτης, ο Γιώργος Εκκεκάκης έφυγε την Δευτέρα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Ο Γιώργος Εκκεκάκης ήταν γυμναστής στο επάγγελμα, παλιός αθλητής, ερευνητής, ιστοριοδίφης, ιστορικός τοπιογράφος, βιβλιογράφος, συλλέκτης, ζωγράφος. Σε όλα υπήρξε άριστος και σε όλα διακρίθηκε!
- Αν έχω λίγη αγάπη για τα του τόπου μου το οφείλω σε αυτόν μιας και ήταν απο τους πρώτους που με έβαλαν στον χώρο της ιστορικής έρευνας χαρίζοντας μου μερικές σπάνιες μεταφράσεις Περιηγητών που πέρασαν απο την Κρήτη.
Η προσφορά του στο Ρέθυμνο και γενικά για την Κρήτη τεράστια
Καλό Ταξίδι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: