Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ....

-Μου αρέσει το κόκκινο. Με βοηθάει να αποφεύγω τις αντιγραφές. Η βυζαντινή αγιογραφία είναι δύσκολη, γιατί δεν παριστάνει τα θέματα της, αλλά τα εκφράζει μεταφέροντας τα σε άλλο επίπεδο. Δεν ασχολείται με την φυσική υπόσταση της παράστασης, αλλά με κάτι πίσω από αυτήν, κάτι αναλλοίωτο, να κάτι σαν τις ιδέες του Πλάτωνα. Γι' αυτό η επιφανειακή απλότητα της είναι τελείως απατηλή.
-Ζωγραφίζω για να καταλάβω το εαυτό μου πρώτα. Πως αλλιώς να βγάλω νόημα από μια τόσο σύντομη ζωή; Παίρνω χρώματα τα ανακατεύω, τα απλώνω, και φτιάχνω ιστορίες του κόσμου και μέσα τους στριμώχνω και την δική μου.
Νίκος Γιαννακάκης
Συνεχίζεται.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: