Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Στηρίζουμε τους συμβασιούχους, προτεραιότητά μας οι Δημότες και οι πολίτες.
Με αφορμή την απεργία των συμβασιούχων καθαριότητος του Δήμου Κισάμου, ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Δηλώσαμε ευθύς εξαρχής ότι στηρίζουμε των αγώνα των συμβασιούχων-παρατασιούχων της καθαριότητος, διότι δεν αποτελεί ευθύνη τους, η "ομηρία" που έχουν υποστεί. Σε καμία περίπτωση όμως, ως Δήμος Κισάμου, δε θα μπούμε σε παιχνίδια πολιτικής αντιπαράθεσης κάποιων, είτε εναντίον της κυβέρνησης και αντιπολιτευτικών κομμάτων, είτε άλλων συμφερόντων. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας, την παροχή προς τους Δημότες και ιδιαίτερα προς τον τουρισμό, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή.
Ως Δήμος Κισάμου δηλώσαμε ότι έχουμε εκτελέσει τις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών που παρέτεινε τη σύμβαση με τους εργαζόμενους, μέχρι τις 31/12/2017 και σε αυτό εμμένουμε.  Δεν υπάρχει κανένα θέμα για όλα αυτά που γίνονται στο Δήμο Κισάμου και δεν μπορούμε να ανεχτούμε συμπεριφορές κάποιων, πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ούτε δολιοφθορών, ούτε εμπλοκών, ούτε οποιωνδήποτε άλλων συκοφαντιών, των μεν με τους δε. Είμαστε ενωμένοι, στηρίζουμε τη Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητος στην πράξη, άρα μακριά από εμάς οτιδήποτε άλλο συμβαίνει. 
Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχτούμε να ταλαιπωρούνται οι Δημότες για άνευ ουσίας λόγους ή επειδή κάποιοι παρακινούν κάποιους άλλους, εξαιτίας συμφερόντων. Εάν οι εργαζόμενοι του Δήμου Κισάμου δεν επιστρέψουν στη δουλειά τους, εφόσον έχουν τη διαβεβαίωση ότι δεν θα απολυθούν είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην απόλυσή τους και να προσλάβουμε άλλο προσωπικό για να συνεχίσει να λειτουργεί με εύρυθμο τρόπο η Υπηρεσία μας.
Αυτό δεν αποτελεί απειλή. Είναι μια ξεκάθαρη στήριξη προς τους εργαζομένους και αντί αυτού βλέπουμε να συμβαίνουν άλλα πράγματα στο Δήμο Κισάμου, είτε από τους εποχιακούς που προσπαθούν κάποιοι να τους εκμεταλλευτούν, είτε από κάποιους μόνιμους που θεωρούν ότι επειδή αυτοί είναι καλυμμένοι μπορούν να παίζουν με το μέλλον της Υπηρεσίας και των εποχιακών υπαλλήλων. Εάν οι συμβασιούχοι επιθυμούν στήριξη για μονιμοποίηση, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Είναι συμβασιούχοι και με αυτό το χαρακτήρα και έχουν μπει στο Δήμο και έχουν πάρει παράταση εργασίας. Όταν απελευθερωθούν οι συμβάσεις και ο Δήμος προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις, τότε ο κάθε Δημότης έχει δικαίωμα να συμμετέχει στην πλήρωση των μόνιμων θέσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: