Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Τελευταίο θέμα στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο με τις γνωστές πλευρές να εμμένουν για άλλη μια φορά στις θέσεις τους. Μάλιστα αυτή την φορά δίχως να παρευρίσκονται και πολλοί ενδιαφερόμενοι απο τους παραγωγούς. Η θέση της πλειοψηφίας δεν άλλαξε, απλά τώρα στην πρόταση που κατατέθηκε προς ψήφιση και πέρασε κατά πλειοψηφία έγινε αλλαγή της 5ης παραγράφου... η οποία έλεγε:
"Ο Δήμος Κισάμου ζητά να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής λιμνοδεξαμενής στην θέση Χαλαριά- Ξηροκάμπια στην θέση οικισμού Σφηναρίου." η οποία αντικαταστήθηκε σε....  
" Ο Δήμος Κισάμου αναλαμβάνει την ευθύνη κατασκευής και ολοκλήρωσης της χωροθέτησης, μελέτης, κατασκευής, της λιμνοδεξαμενή Πλατάνου."
Οι υπόλοιποι παράγραφοι της πρότασης παραμένουν ως έχουν.
Με απλά λόγια, κι αν το ερμηνεύω σωστά, η πρόταση τώρα λέει ότι την λιμνοδεξαμενή Πλατάνου την αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο δήμος και δεν χρειάζεται βοήθεια από κανένα.... πράγμα που φαίνεται και από την πρώτη παράγραφο της πρότασης, που αναφέρει:
"Διαπιστώνει από την μέχρι σήμερα πορεία ότι κανένας θεσμικός φορέας δεν κατανόησε ούτε ασχολήθηκε όπως έπρεπε με το θέμα "Ερημοποίηση υφαλμύρωση Δυτικής Κισάμου" προβαίνοντας σε ουσιαστικές ενέργειες και υλοποίηση έργων για να προστατεύσουν την περιοχή και τους 
παραγωγούς από αυτό το φαινόμενο".
Στο συμβούλιο βέβαια ακούστηκαν και άλλες φωνές που δυστυχώς ως και αυτήν την ώρα δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί να μπορέσουμε να αναρτήσουμε και την γνώμη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: