Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

7 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ

3η διαδρομή Τοπόλια-Νησί-Μουρί-Λατζιανά-Βουλγάρω γύρω στα 11 χιλιόμετρα με λίγες ανηφόρες.
Μια διαδρομή μέσα στο πράσινο με πολλές παλιές βυζαντινές εκκλησίες και μικρές όμορφες γειτονιές. 
ΒΑΡΔΑ

Από τα Τοπόλια η αρχή κατηφορίζουμε προς το φαράγγι και απο την Βάρδα μια υπέροχη βενετσιάνικη γέφυρα περνάμε στο απέναντι βουνό με κατεύθυνση το Νησί, ένας οικισμός που είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένος, σε πολλά σημεία συναντάμε το παλιό καλντερίμι που ένωνε το Μουρί με τα Τοπόλια. Στο Νησί βρισκόμαστε απέναντι απο το φαράγγι των Τοπολίων και η θέα είναι φανταστική. Εκεί υπάρχει και ο ναός της Παναγίας 12ου αιώνα. Η επόμενη στάση είναι το Μουρί, όπου βρίσκεται ο ερειπωμένος ναός του Αγίου Γεωργίου και ο Άγιος Νικόλαος του 11ου αιώνα με υπέροχες αγιογραφίες. Κατηφορίζουμε προς τα
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
Λατζιανά όπου κάνουμε μια στάση στον Άγιο Αντώνιο να θαυμάσουμε την θέα όλου του Κισαμίτικου κόλπου αλλά και τις πολλές, 9 αν δεν κάνω λάθος γειτονιές του Βουργάρω. Στα Λατζιανά αφού δροσιστούμε στην κοινοτική βρύση επισκεπτόμαστε τον Ναό της Αγίας Βαρβάρας που είναι κτισμένος πάνω σε παλιό ελληνιστικό ναό. Τερματίζουμε στο Βουλγάρω και πίνουμε μια γκαζόζα στα καφενεία του χωριού.

Στην διαδρομή συναντάμε και τα καρβουνοκαμίνια της Κισάμου. Η διαδρομή γίνεται και αντίθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: