Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ

Προστασία του περιβάλλοντος και ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για τα λαϊκά στρώματα από την μια ή ιδιωτικοποιήσεις και κερδοφορία μέχρι το τελευταίο εκατοστό της κάθε παραλίας από την άλλη. Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
Σίγουρα χαμένοι είναι, τα λαϊκά στρώματα και οι επισκέπτες που πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους, για να κάνουν μπάνιο, Λαφονήσι, στη Φαλάσαρνα, στο Μπάλο, στα δώρα της φύσης, που έχει προικίσει τον τόπο μας. Σίγουρα χαμένοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αφού στους διάφορους σχεδιασμούς δεν τους λαμβάνουν καν στα υπ’ όψιν. Σίγουρα χαμένο είναι και το περιβάλλον με τις σπασμωδικές κινήσεις όλων των τελευταίων χρόνων.
Στο κέρδος είναι τελικά μόνο ο μεγαλοεπενδυτής, έχουμε ξαναπεί και μέσα από  τις ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και στο Δημοτικό συμβούλιο ότι προστασία του περιβάλλοντος και κερδοφορία δεν συμβαδίζουν.
Μια και το έφερε η κουβέντα, τέσσερα χρόνια δεν έχει έρθει ούτε μια φορά ισολογισμός της μονομετοχικής εταιρείας του Δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μήπως είναι ώρα να ξαναδούμε το μοντέλο διαχείρισης, μήπως είναι ώρα να πάρουμε αποφάσεις τέτοιες που θα διασφαλίζουν με διαφάνεια όλες τις διαχειρίσεις και με λογικές τιμές για την λαϊκή οικογένεια .
Μόνος αντίπαλος σε όλα αυτά είναι ο λαός και το οργανωμένο μαζικό  κίνημα του, μέσα από τους αγροτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που όλο το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκαν για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.
Ζητάμε άμεσα να προχωρήσει η απαλλοτρίωση της ιδιωτικής περιοχής μέσα στην καρδιά του Λαφονησιού.
Να εκδοθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) που έχουν ψηφίσει τα Δημοτικά Συμβούλια Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου και κατ’ επέκταση και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Φραγκιουδάκης Γιώργος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: