Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ...

Ρουσφέτια, συμφεροντολογία, αδυναμία λόγου, ανυπαρξία σθένους, σχέσεις δούναι και λαβείν, τοξικότητα.... Μερικοί απ' τους βασικούς πυλώνες στους οπαίους ο τόπος μας, χρόνια τωρα, στηρίζεται αυτοδιοικητικά ... 
Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα για να ζήσει η δική μας... Μήπως πρέπει να ζήσουμε όλοι αρμονικά; Με σωστές προτεραιότητες και σωστές πρωτοβουλίες; Μήπως δε γίνεται κάποιοι πολίτες να επιδιώκουν την επέκταση του πλούτου τους ενώ ταυτόχρονα άλλοι να μην έχουν πόσιμο νερό; Μήπως ζούμε σε ένα ευλογημένο μέρος που δεν έχουμε σταθεί αντάξιοί του; Μήπως κάποτε ο ίδιος ο τόπος μας εκδικηθεί; 
Η σύσταση ψηφοδελτίων μήπως θα έπρεπε κύριο κριτήριο να έχει όχι το ποιος έχει το μεγαλύτερο σόι και τους περισσότερους συντεκτοκούμπαρους αλλά ποιος όντως μπορεί να προσφέρει; Δεν σκεφτόμαστε απλά... Ήρθε η ώρα των πράξεων.

Είμαστε εδώ για ένα νέο ΤΩΡΑ. 

"Όσοι δεν έχουν βρει τον αληθινό τους πλούτο, που είναι η λαμπερή χαρά της Ύπαρξης και η βαθιά, ακλόνητη γαλήνη που τη συνοδεύει, είναι ζητιάνοι, ακόμα κι αν έχουν μεγάλο υλικό πλούτο. Ψάχνουν έξω απ΄ αυτούς για να πάρουν ψίχουλα χαράς ή ικανοποίησης για να βρουν επιβεβαίωση, ασφάλεια ή αγάπη, ενώ έχουν μέσα τους έναν πολύτιμο θησαυρό, που όχι μόνο περιλαμβάνει όλα τα πιο πάνω, αλλά είναι απείρως μεγαλύτερος από οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο κόσμος." (Η Δύναμη του Τώρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: