Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

ΕΝΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ

Η αλήθεια ειναι οτι κάθε δήμος εχει υποχρέωση να κάνει δράσεις για το Περιβάλλον και και τον Πολιτισμό. Δείχνει με αυτό το καλό του πρόσωπο και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να φρενάρει λίγο την καταστροφική μανία μας.
Έτσι και ο Δήμος Κισάμου, στο πλαίσιο μελέτης που εκπονείται από την Περιφέρεια, για την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατικών διαδρομών στην Π.Ε. Χανίων, υπέβαλλε πρόταση για κυκλική ποδηλατική διαδρομή με αρχή από Καλουδιανά – Χαιρεθιανά – Σφακοπηγάδι – Σάσαλο – Στροβλές – Έλος – Λίμνη – Βλάτος (με κλάδο προς Μηλιά) – Τσουρουνιανά – Καλάθενες (με κλάδο Σηρικάρι) και κατάληξη στην πόλη της Κισάμου.

τι να σχολιάσω διαβάζοντας αυτό... Εδώ δεν έχουμε ένα δρόμο μέσα στην πόλη ένα υποφερτό πεζοδρόμιο μια ποδηλατική διαδρομή από την πόλη ως και το λιμάνι, και θα κάνουμε κυκλική διαδρομή όλο τον δήμο. Ας ξεκινήσουμε από τα πεζοδρόμια, την χάραξη νέων δρόμων, την ασφαλτόστρωση των χωμάτινων, ..και μετά θα έλθουν μόνα τους τα άλλα .. Τελικά πόσα χρόνια χρειάζονται και τι μελέτες για να δούμε στην Κίσαμο των έργων, κάτι που να έχει λεζέτι; Ο πρωτος δήμος στην Κρήτη με τόση νατουρα και εμείς αντί να προστατεύουμε και να κάνουμε ανταποδοτικά έργα στις περιοχές που τρυγάμε ασύστολα τόσα χρόνια, προσπαθούμε να κάνουμε όχι το ακατόρθωτο αλλά το τυποποιημένο μιας και αυτό δεν χρειαζεται και καμιά μελέτη...βάζουμε τους περιφερειακούς δρόμους και τους κάνουμε ποδηλατοδρόμους, και το τραγικό ειναι οτι το λέμε και έργο.

Βάλε μπάρμπα 10 κιλά σανό ακόμα γιατί πεινάμε🤡

Υ.Σ Πριν απο ενα χρόνο όταν ζητήθηκε απο τον δήμο μας να αναλάβει ένα ποδηλατικό αγώνα αυτός αρνήθηκε αν δεν κάνω λάθος.. αλλά ποδηλατοδρόμιο θα φτιάξουμε σε όλο τον δήμο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: