Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Σίγουρα η ανακοίνωση της δρομολόγησης του νέου ΒΟΑΚ αλλά και της παράκαμψης της πόλης από την δημοτική αρχή, μας χαροποίησε όλους. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι αυτό έγινε λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.... τώρα  που μπορούμε άνετα να διεκδικήσουμε🤪 αυτά τα έργα που έχουν βαλτώσει (σ)την Κίσαμο. 
Το χάλι της Ηρώων Πολυτεχνείου είναι γνωστό τους καλοκαιρινούς μήνες και όσο περνάνε τα χρόνια με τον τουρισμό να ανεβαίνει θα γίνεται όλο και χειρότερη η κατάσταση.... βέβαια το ερώτημα είναι τι έκανε η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια που ήξερε το θέμα, εκτός από το γνωστό παρακαλετό;
Τι έκανε να βοηθήσει τους επισκέπτες μας αλλά προπαντός τους κατοίκους αυτής της πόλης;
✓Μας έδωσε εναλλακτικές λύσεις;
✓Βοήθησε με κάποιο τρόπο την κυκλοφορία να γίνει καλύτερη;
✓Άνοιξε έστω ένα νέο δρόμο στην πόλη ώστε να αποσυμφορήσει την τραγική καθημερινότητα του πολίτη;
✓Έφτιαξε νέες ή έβαψε τις υπάρχουσες διαβάσεις;
✓ Ασφαλτόστρωσε τον κάθετο της Καμαριανής γέφυρας που θα μπορούσε να λύσει το κομφούζιο στην είσοδο της πόλης;
✓ Προχώρησε στην διάνοιξη του τελευταίου του σχεδίου πόλης που θα έδινε λύση για τα χωματουργικά μηχανήματα και τα βαριά φορτηγά.
✓Προσπάθησε να κάνει κάτι παραπάνω από την προηγούμενη δημοτική αρχή, που την έβγαλε άχρηστη... άσχετο αν οι προηγούμενοι  διαμόρφωσαν με επιτυχία δύο πλατείες;
- Τίποτα... η πόλη αφέθηκε στην τύχη της και μάλιστα ότι χάλασε ή καταστράφηκε όχι μόνο δεν αντικαταστάθηκε αλλά επιμελώς αποσιωπήθηκε ώσπου ξεχάστηκε.
Λύσεις υπάρχουν για κάθε δυσκολία, όμως αποδείχτηκε ότι δεν θέλουμε όχι να βρούμε αλλά ούτε να τις σκεφτούμε.
Ας ελπίσουμε ότι η ΝΔ και η σημερινή κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει, αφού εκεί εναποθέσαμε τις ελπίδες μας να γίνουμε τουλάχιστον πόλη.
Εξάλλου δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλη μια 5ετια να πάει χαράμι.... βασιζόμενοι στις γνωστές και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: