Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ & ΛΑΦΟΝΗΣΙ

 Τελικά άλλη μια νίκη των ανθρώπων που αγωνίζονται και θέλουν τα απαραίτητα προς επιβίωση των.  Αφού σύρθηκαν στα αστυνομικά τμήματα, αφού λοιδορήθηκαν από βαλτούς, αφού τους είπαν τα χίλια μύρια, τελικά η δημοτική αρχή κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να λύσει τα προβλήματα τους. Άξιο απορίας γιατί δεν το έκανε από την αρχή αυτό αφού έτσι και αλλιώς υποσχέσεις πάλι θα μοίραζε; 
Τελικά άμα βλέπεις φαντάσματα παντού αυτό είναι το αποτέλεσμα.
Μετά από συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο Κισσάμου κ. Μυλωνάκη, και τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Θεόφιλο Χριστουλάκη και τον κ. Σπύρο Μαυροδημητράκη για την εξεύρεση άμεσης αλλά και διαχρονικής λύσης για την έλλειψη σε πόσιμο νερό, η Δημοτική αρχή επικαλείται ότι επιφανειακές πηγές δεν είναι διαχρονική λύση. Η Δημοτική αρχή αξιολογεί θετικά την πρόταση του υποψηφίου δημάρχου κ. Παρτσαλάκη και Ιακώβου Σπερελάκη και η Επιτροπή αγώνα καλεί τις δύο μεριές να καθήσουν με ενότητα για την εξεύρεση βραχυχρόνιας λύσης στο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας για το καλό της περιοχής και των ανθρώπων που την συγκροτούν.
Στην πρόταση που κατέθεσε η επιτροπή αγώνα για όριο κατανάλωσης με αύξηση κυβικού πέραν τις σπατάλης, η Δημοτική αρχή ήταν κάθετη και δηλώνει: το νερό χωρίζεται σε οικιακό και επαγγελματικό και δεν σκοπεύει να κάνει αύξηση με κανένα τρόπο.
Στο αίτημα για τους κάδους απορριμμάτων η Δημοτική αρχή δηλώνει συναινετική στην ύπαρξη ενός κοινού χώρου απόρριψης. Η Δημοτική αρχή θα προχωρήσει κατόπιν αυτοψίας του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μαυροδημητράκη.
Όσον αφορά στην αγροτική και κοινοτική οδοποιία, έχει δημοπρατηθεί ένα κομμάτι στο ανατολικό τμήμα του κεντρικού δρόμου προς Ελαφονήσι και αναμένεται η υλοποίηση του στα τέλη Σεπτεμβρίου. 
Ως επιτροπή αγώνα, ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια που κάνουν τον τόπο μας χειρότερο, μπορούμε πλέον να επιβεβαιώσουμε ότι μόνο η ενότητα είναι εκείνη που οδηγεί στο στόχο. Καλούμε την Δημοτική αρχή, τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Παρτσαλάκη να πράξουν το αυτονόητο για το αύριο του τόπου μας. Γνωρίζοντας ότι μόνο το καλό του τόπου μας θέλουν και έχουν την ανάγκη να τον υπηρετήσουν. Ζητούμε να στηρίξουν αυτήν την κίνηση όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Κισσάμου.
Επιτροπή αγώνα για την ύδρευση σε Χρυσοσκαλίτισσα Ελαφονήσι 
Αλέκος Σαψάκης 
Γρηγόρης Κολοκοτρωνάκης
Μιχάλης Μουντάκης 
Μανώλης Βατσολάκης 
Μιχάλης Τζανάκης 
Κώστας Μουντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: