Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την Κίσσαμο» Θεόδωρος Σταθάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε λίγες μέρες τελειώνει η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Είναι απολύτως λογικό ότι η ενεργοποίηση έξι συνδυασμών προκαλεί δικαιολογημένες συζητήσεις αναφορικά με το πώς θα μπορέσει να επιτευχθεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε μία τοπική κοινωνία με τον πληθυσμό του Δήμου Κισσάμου. Συζητήσεις για το αν τελικά θα βρεθούν τόσοι υποψήφιοι. Αλλά και συζητήσεις σχετικά με το αν θα συμμετέχουν αδέλφια, ξαδέλφια, φίλοι και σύντεκνοι - κουμπάροι σε διαφορετικούς συνδυασμούς και αν αυτό ενδέχεται να πυροδοτήσει εντάσεις.
Εμείς πιστεύουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση κάθε πολίτη να είναι ενεργός και να συμμετέχει στην κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία, που καθορίζει εν πολλοίς καθοριστικά τη λειτουργία της δικής του ζωής, της οικογένειάς του, αλλά και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου. Επομένως, είναι εύλογο και αποδεκτό ότι ακόμα και συγγενείς κάθε βαθμού, αλλά και φίλοι, θα βρεθούν αναπόφευκτα σε διαφορετικούς συνδυασμούς.
Ο συνδυασμός μας, "Μαζί για την Κίσσαμο", πρεσβεύει και δηλώνει ότι εργάζεται αποκλειστικά με γνώμονα το καλό του τόπου μας, για το οποίο δεν χωρούν, προεκλογικά, ούτε "τεχνητές" αψιμαχίες και εντάσεις χωρίς ουσία, ούτε αντιπαραθέσεις αναφορικά με την επιλογή που θα κάνει κάθε Κισσαμίτισσα και κάθε Κισσαμίτης, είτε αποφασίσει να συμμετέχει ως υποψήφια/υποψήφιος είτε κρίνει ότι δεν επιθυμεί να το πράξει. Δικός μας στόχος είναι η ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας, καθώς ισχυρή μας πεποίθηση είναι ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ειδικά νέων ανθρώπων, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το πώς θα βαδίσουμε την επόμενη μέρα.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφραστεί, αλλά και να συμπορευτεί με όποια ομάδα ανθρώπων τον εκφράζει περισσότερο και πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικότερα και ποιοτικότερα στον τόπο και τους ανθρώπους μας. Η απόφαση αυτή πρέπει να είναι σεβαστή από όλους μας.
Εμείς οφείλουμε -και αυτό κάνουμε καθημερινά- να απευθυνόμαστε στους δημότες μας με ειλικρινή διάθεση διαλόγου, πολιτικά - αυτοδιοικητικά επιχειρήματα κι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα στην Κίσσαμο προκειμένου να μας αξιολογήσουν και να λάβουν τις αποφάσεις τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: