Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ IKOS

 
Διάβασα τις 59 σελίδες για την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του ikos στον Κισαμιτικο κάμπο μας και αναρωτήθηκα;
ΕΔΩ
Έχουν διαβάσει όλοι αυτοί που γνωμοδότησαν θετικά, ένα έργο που ξεκίνησε, όλες αυτές τις προϋποθέσεις και όρους;    
Αναρωτήθηκαν γιατί δεν χρησιμοποιούν τον βιολογικό μας που θα μπορούσε να αποφέρει λίγα ανταποδοτικά έσοδα στον δήμο μας αλλά φτιάχνουν δικό τους;  Αναρωτήθηκαν αν εχουμε τόσο νερό να τους δώσουμε; 
Διαβάστε τι λένε.....
* Τα υγρά απόβλητα του έργου, τα οποία ανέρχονται την περίοδο που θα υπάρχει 100% πληρότητα, σε 485 m3 θα οδηγούνται μέσω του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) εντός του γηπέδου του.
 * Οι υδρευτικές ανάγκες μαζί με το νερό που απαιτείται για τη σχετική αναπλήρωση νερού των κολυμβητικών δεξαμενών περίπου 716m3 /ημ., από το Δήμο Κισσάμου, σύμφωνα με τη σχετική βεβαίωσή του, με την επιβάρυνση του φορέα του έργου των εξόδων κατασκευής του δικτύου. Εντός του εξεταζόμενου γηπέδου θα κατασκευαστεί δεξαμενή αποθήκευσης νερού, χωρητικότητας περίπου 800m3, η οποία θα τροφοδοτείται από το δίκτυο ύδρευσης του οικείου Δήμου.
Τι διαβεβαίωση άραγε πήρε απο τον δήμο μας όταν όλοι ξέρουμε οτι τα μισά χωριά μας συν τον Πλάτανο (το μεγαλύτερο) δεν έχουν νερό να πιούν; Ποιες ειναι αυτές οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στο ikos και δεν μπορούν να δοθούν και στους δημότες; 
Γιατί άραγε δεν δόθηκε η διαβεβαίωση που δίνεται τον τελευταίο χρόνο στους κατοίκους του δήμου μας, οτι νερό θα πάρετε  μόλις έλθει απο το φράγμα του Ταυρωνίτη; Τι διαφορά έχουν αυτοί απο εμάς; 
Για τον βιολογικό δεν το κουβεντιάζω έπρεπε να επιμείνουμε να συνδεθεί στο δίκτυο του κόλπου της Κισάμου ...... 

Απο τα θετικά εφόσον τηρηθούν αλλά καλό ειναι να το κρατήσουμε όλοι... η ειδική δέσμευση οτι: 
Η δίοδος στην παραλία έμπροσθεν του γηπέδου του τουριστικού συγκροτήματος να γίνεται απρόσκοπτα για το κοινό γενικά και όχι μόνο για τους ενοίκους του. Ειδικότερα, ο φορέας του έργου, λόγω του ότι το πρόσωπο του γηπέδου του έργου προς την ακτή είναι περίπου 620-630m, οφείλει να διακόψει την περίφραξή του σε ένα τουλάχιστον τμήμα (μήκους περίπου 300m), κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 23 και 24 του Ν.1337/1983 και του ΠΔ 236/1984, και να αφήσει απερίφρακτο τμήμα του γηπέδου του κάθετο προς την ακτή, πλάτους τουλάχιστον 3m.

Μπορεί μεγάλος παραλιακός δρόμος να μην γίνει αλλά η δίοδος θα ειναι για όλους μας σε οτι φτιαχτεί εκεί δρόμος, πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: