Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ 9Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ!!! - ΑΠΕΤΥΧΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ.

Έτσι, ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου κατέχει πλέον ένα πρωτοφανές ρεκόρ, καθώς έχουν απορριφθεί από την εκ του νόμου αρμόδια υπηρεσία  και οι 9 διαδοχικές προσφυγές του αυτή την 4ετία. 
Η επαναλαμβανόμενη αυτή άσκηση προσφυγών και ενστάσεων κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου με εντελώς αστήρικτα  και τυπολατρικά επιχειρήματα, τα οποία απορρίπτονται συλλήβδην διότι συγκρούονται ευθέως με την νομιμότητα, καθιστά σαφές και αναμφισβήτητο ότι ο κ. Σταθάκης δεν μπόρεσε ποτέ να κατανοήσει τον κώδικα της αυτοδιοίκησης και τις διατάξεις που διέπουν την λειτουργία του δήμου.
Επιπλέον, αυτή η συστηματική υποβολή αβάσιμων προσφυγών και ενστάσεων αποδεικνύει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι να φρενάρει αναπτυξιακές διαδικασίες και λειτουργικά θέματα, αδιαφορώντας πλήρως για το καλό του δήμου. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η προσφυγή του για να εμποδίσει την μελέτη της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Κισσάμου. 
Ο επίμονος στόχος των 3 τελευταίων απορριφθέντων προσφυγών του, ήταν να δημιουργήσει εμπλοκή στην μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση της εταιρείας IKOS KISSAMOS στον Κόλπο Κισσάμου, την οποία προσχηματικά δήθεν υποστηρίζει και συστηματικά υπονομεύει. 
Με γραφειοκρατικά και έωλα επιχειρήματα, υπέβαλλε την 9η και τελευταία (έως τώρα) προσφυγή του κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αποδέχεται την μετατροπή σε οικονομικό αντάλλαγμα, της εισφοράς σε γη των 26 στρεμμάτων όμορων με το ξενοδοχείο χωρίς δόμηση και χωρίς καμία δυνατότητα αξιοποίησης. 
Η Δημοτική Αρχή, επιχειρώντας την υλοποίηση της καλύτερης δυνατής επιλογής για το Δήμο, μελέτησε τις νόμιμα υποβαλλόμενες προτάσεις της Εταιρείας IKOS KISSAMOS και απέρριψε ως παντελώς ασύμφορες τόσο την πρόταση παραχώρησης 26 στρεμμάτων αδόμητου ακινήτου όπως και την  καταβολή μόνο της αντικειμενικής του αξίας, που είναι ύψους περίπου 535.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επιδίωξε και πέτυχε η προσφορά της εταιρείας περί καταβολή χρηματικού ποσού να υπερτριπλασιαστεί και να ανέλθει στο ποσό των 1.800.000 ευρώ. Την πρόταση αυτή εισηγήθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιου Κισσάμου με τη ρητή διευκρίνηση ότι το εν λόγω ποσό θα διατεθεί για την αγορά από το Δήμο χρήσιμων ακινήτων π.χ. για την δημιουργία χώρων στάθμευσης στην πόλη της Κισσάμου, καθώς και για την υλοποίηση έργων στις δημοτικές Κοινότητες Καλουδιανών και Καλεργιανών.
Όμως, την παραπάνω προφανώς συμφέρουσα για το Δήμο μας απόφαση, την οποία μάλιστα ψήφισαν ακόμα και οι μισοί παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, ο κ. Σταθάκης με κάθε μέσο την πολεμά και επιχειρεί να την ακυρώσει εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου. 
Με δημόσιες δε τοποθετήσεις του, παραπληροφορεί και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, συνεπικουρούμενος και από τα γνωστά πλέον σε όλους παπαγαλάκια του. Στον κόσμο διαδίδονται φήμες, ότι δήθεν ο Δήμος πούλησε έκταση που του ανήκε σε πολύ χαμηλή τιμή, είτε ότι δεν δέχθηκε προσφορά περί παραχώρησης άλλου ακινήτου και πολλές άλλες κατασκευασμένες ειδήσεις για να παραπλανήσουν τους δημότες.
Σε κάθε περίπτωση, με αφορμή και την 9η σε σειρά απόρριψη της ένστασης του κ. Σταθάκη κατά απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, καλούμε τους πολίτες της Κισσάμου να αναλογιστούν πόση αξία μπορεί να έχουν τα επιχειρήματα και οι διαδικασίες που επικαλείται ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός, όταν όλα αυτά απορρίπτονται ως απαράδεκτα, μόλις τα θέσει υπόψη των αρμόδιων υπηρεσιών.
Με την με αριθμό 1418/2-8-2023 απόφασή της, η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης απέρριψε για 9η συνεχόμενη φορά, προσφυγή - ένσταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρου Σταθάκη, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: