Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα λέγαμε... κάθε φορά που θα γράψουμε κάτι για την αδιαφορία των υπευθύνων στο θέμα των προκάτ αιθουσών των Λυκείων, το τοπικό ΜΜΕ προσπαθεί να μας απαντήσει, έτσι και χθες στην ερώτηση μας... τελικά τι έγινε με το δικαστήριο και τις αίθουσες προκάτ; που τόσο περιμένουμε, μας απάντησε. 
Δεν ξέρω αν αυτό είναι το ζητούμενο σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη απαντήσεων ειδικά στο λεπτό θέμα των Λυκείων της πόλης, αλλά το να μας απαντά διορθώνοντας όχι το blog αλλά την σχηματιζόμενη κατάσταση.... ειναι κάτι πρωτόγνωρο..
Γράφει λοιπόν και δεν έχουμε λόγο να διαψεύσουμε τις πληροφορίες του!!!
-Λύση στο θέμα της αδειοδότησης για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών στους Δήμους Κισάμου και Πλατανιά, προκειμένου να καλυφθούν προσωρινά έκτακτες ανάγκες, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου κι έγινε δεκτή μετά από εισήγηση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη.
- Λύση ..σε πρόβλημα που δεν ξέραμε ή λύση σε πρόβλημα που ξέραμε είναι η αδειοδότηση με ειδική τροπολογία; Και εντάξει τόσο καιρό τι περιμένανε, όταν όλοι ξέραμε ή μας είχαν πει οτι οι αίθουσες είναι εδώ κοντά; Μήπως περίμεναν την πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για να λυθεί το πρόβλημα; 
Έτσι, δίδεται άμεση λύση σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση:
• Των 27 προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών που θα τοποθετηθούν στην Κίσαμο για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ, έως ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει τα δύο Λύκεια.
- Δηλαδή αν δεν την κατάθετε την πρόταση ο βουλευτής (να γιατί το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, γιατί άλλωστε) δεν θα είχαμε λύση για τα προκάτ ούτε στο πρόβλημα μας; 
Μάλιστα συμπλήρωσαν....
Επιτρέπεται η τοποθέτηση και διατήρηση για περιορισμένο χρονικό διάστημα  προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών ελαφριάς κατασκευής με τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους. 
- Δηλαδή πάμε για ...αντίσκηνα, και εδώ μπαίνει το ερώτημα που είχε κάνει απο παλαιότερα ο πρώην Δήμαρχος κ Σταθάκης ...τι διαφορά έχουν τα βαρέως τύπου απο τα ελαφριάς κατασκευής προκάτ;
Για να συμπληρώσει και ο Βουλευτής Χανίων κ. Διγαλάκης που μας είχε υποσχεθεί οτι όλα θα είναι εδώ στις 15 του αλλουνού μηνός, έτοιμα και ωραία...
Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι διαχρονικό. Είναι προφανές ότι οι προκατασκευασμένες αίθουσες δεν αποτελούν ικανοποιητική λύση. Ωστόσο, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οφείλουμε να βρίσκουμε άμεσα λύσεις, έστω και προσωρινές, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών που θα αναβαθμίσουν στην πράξη την εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα».
Η αλήθεια είναι οτι σαν γονέας θέλω να τα ξέρω και καλά κάνουν να μας ενημερώνουν .. έστω και έτσι, αλλά η απορία μου ο Δήμος αισθάνεται ικανοποιημένος με αυτήν την κατάσταση; Ποιες είναι άραγε οι άμεσες λύσεις; Γιατί άμεση λύση έχουμε τώρα με το πρωί και απόγευμα μάθημα στο ίδιο σχολείο.
Ας ελπίσουμε οτι θα βγει και μια ανακοίνωση απο την δημοτική αρχή ώστε να καλύπτει, όχι εμένα που ο γιος μου έχει μόνο άλλη μια χρονιά στο λύκειο, αλλά  τους γονείς των παιδιών που βρίσκονται ακόμα στο νηπιαγωγείο... 
Αντί να μας ενημερώνουν μας μπερδεύουν... και αυτό γιατί απλά ρωτήσαμε... μάλλον είναι καλύτερα να μην ρωτάμε για να μην ..απαντούν έτσι ..μπερδεμένα!!
Πάντως η αλήθεια είναι οτι απ' αλλού την περιμέναμε την λύση στα προκάτ και απ αλλού μας ήρθε..
Είδες το ΠΑΣΟΚ ακόμα αντέχει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: