Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΤΡΑΒΑΛΑ;

Θέμα....Ανακήρυξη της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Κισάμου.
Το αυτί μου έπιασε ότι στο αυριανό Δ.Σ του Δήμου στο Δραπανιά στις 9.30 μ.μ, κάποιοι θα εκφράσουν την αντίθεση τους σχετικά με την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη Κισάμου.
Λεπτό θέμα που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα το αντιμετωπίσει το Δ.Σ, αλλά και με ποιο σκεπτικό θα στηρίξουν την άρνηση τους αυτή οι..αντίθετοι. Μάλιστα δεν είναι κάτι το πρωτοφανές και να θυμίσω ότι υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις που το Δ.Σ αρνήθηκε την ανακήρυξη του προέδρου σε δημότη, στις Σέρρες και στην Ύδρα. Φυσικά μεμονωμένες αρνητικές ψήφους σε Δ.Σ υπήρξαν και θα υπάρξουν με τελευταία εδώ κοντά μας την αρνητική ψήφο της κ. Αλιφιέρη στον όμορο δήμο Κανδάνου- Σελίνου, το 2016 πάλι σε ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη.
Η ανακήρυξη του προέδρου, που και μόνο η έλευση του από τον Δήμο μας είναι ένα μεγάλο γεγονός, σε μας είναι σαν "χρωστούμενη", και η πρόσκληση προς το πρόσωπο του να θυμίσω έγινε πριν ένα χρόνο, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος βράβευσε τους μαθητές στου Γ. Δημοτικού σχολείου Κισάμου στο προεδρικό μέγαρο, για το υπέροχο τραγούδι τους σχετικά με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Γενικά είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα... μιας και μεις τα κλειδιά της πόλης τα δίνουμε απλόχερα... δεν θα αναφερθώ ποιοι τα έχουν πάρει ως τώρα, αλλά οι περισσότεροι απ' αυτούς ούτε που ...μας ρώτησαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: