Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν ξέρω τι κουβέντιασαν..εξάλλου θα είχαν τόσα να πουν για τις ανάγκες των δομών του  Αννουσάκειου και πόσο χρειάζεται την στήριξη της πολιτείας η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, αλλά βλέποντας την φώτο...και ακούγοντας την δήλωση της Ντόρας το βράδυ!!
Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου αυτό το μηδέν ...
-Δεν υπάρχει καμιά μελέτη στον ΒΟΑΚ και ειδικά για το κομμάτι Χανιά-Κίσαμος! Μηδέν μελέτες... μου ήρθε στο μυαλό μια απορία του Μητροπολίτη μας τότε, που εκφράστηκε  δημόσια, τον φετινό Φεβρουάριο, για τα χάλια του ΒΟΑΚ!
-Μήπως η Δυτική Κρήτη ανήκει στο.. άλλο ημισφαίριο του πλανήτη;
Τελικά κάπου εκεί μάλλον ανήκουμε, συν ότι έχουμε πολλούς παραμυθατζήδες που μας τάζουν καθ' εκάστη,  αλλά είμαστε και ευκολόπιστοι εκ φύσεως... οπότε κάπου για Μαλάουι μας κόβω οτι ζούμε..



Δεν υπάρχουν σχόλια: