Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ

Λίγο μετά το μεσημέρι αναρτήθηκαν οι 3 απο τις 4 Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του Δήμου Κισάμου, στην παραλία του Μαύρου Μώλους η οποία βραβεύεται για έκτη συνεχή χρονιά και οι δυο της Φαλασάρνης η Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2. οι οποίες βραβεύονται για όγδοη και έκτη χρονιά αντιστοίχως 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης επεσήμανε ότι η «Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές – ανέφερε ο Δήμαρχος Κισάμου – να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση του Δήμου μας με 4 Γαλάζιες Σημαίες συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουμε μας στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: