Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Σε 38 διαφορετικά εκλογικά τμήματα ψηφίσαμε στο Δήμο Κισάμου και απο αυτά τα 16 η Νέα δημοκρατία υπερίσχυσε, στα 21 ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ένα είχαμε απόλυτη ισοψηφία. (92 Δραπανιά).
Τα 6 τμήματα της πόλης μοιράστηκαν στην μέση, για μεγάλα κόμματα, το ίδιο και του Πλατάνου και της Γραμβούσας, απο ένα εκεί.
Το ΚΚΕ δεν πήρε ψήφο στο Σφηνάρι-Χαιρεθιανά-Περβολάκια-Σηρικάρι -Περιβόλια.. αντίθετα στην Πολυρρήνια που δεν είχε πάρει ψήφος ως το 2019 πήρε τώρα 2.
Η Χ.Α  δεν πήρε ψήφο στα Χαιρεθιανά και στην Ρόκκα.
Το πάλαι ποτέ κραταιό ΚΙΝΑΛ τους λιγότερους ψήφους τους πήρε στο Σφακοπηγάδι 3 και τους περισσότερους στο Έλος 32 (λέγε με Κώστα Μουντάκη)
Η Νέα Δημοκρατία τους λιγότερους τους πήρε στα Περβόλια 14 και τους περισσότερους εκτός πόλης, στο 87ο του Πλατάνου 162.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τους λιγότερους τους πήρε στις Στροβλές 20 και τους περισσότερους εκτός πόλης, στο Βουλγάρω 129
Ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 834 στα 6 τμήματα της πόλης και η Νέα Δημοκρατία 19 περισσότερους 853. Στον Πλάτανο ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 245 και η ΝΔ 274 και στην Γραμβούσα  η ΝΔ 221 και ο ΣΥΡΙΖΑ 237. Το ΚΚΕ τους περισσότερους τους πήρε στο Έλος 64, ο Βελόπουλος 19 στο 82ο Κισάμου, ο Βαρουφάκης 30 στο 83ο Κισάμου και η Χ.Α 28 στον Πλάτανο.
Τέλος στον Δραπανιά φάνηκε οτι το ποτάμι ψήφισε ΝΔ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: