Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

Νωρίτερα απο πέρυσι, αλλά πάλι καθυστερημένη η έναρξη Δακοκτονίας.
Επιτακτική η ανάγκη για περιφερειοποίηση του συστήματος
 Η έναρξη των ψεκασμών για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας έγινε οπωσδήποτε νωρίτερα απο πέρυσι, αλλά όχι στο απόλυτα σωστό στάδιο, που είναι ΠΡΟ (και όχι ΜΕΤΑ) απο την πήξη του πυρήνα του ελαιοκάρπου. Αυτό έχει προκύψει μετά απο πολυετή πειράματα αλλά αναφέρεται και στις οδηγίες του Υπουργείου που ισχύουν απο ετών.  
  Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη: «ο πρώτος ψεκασμός θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει είκοσι ημέρες νωρίτερα, δηλαδή πριν την πήξη του πυρήνα του ελαιοκάρπου. Ελπίζουμε όμως ότι η βελτίωση που σημειώθηκε φέτος θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια ώστε  να διασφαλιστεί απολύτως  η αποτελεσματικότητα της μεθόδου».
Από την πλευρά του ο Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ κ. Μιχελάκης, σχολίασε ότι δυστυχώς το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Δακοκτονία, που είχε υποσχεθεί το Υπουργείο ότι θα βγει σε διαβούλευση τον Μάιο, μέχρι στιγμής δεν και έτσι μάλλον παραπέμπεται στην επόμενη Κυβέρνηση, η οποία, όποια και αν είναι, καλό είναι να μελετήσει σοβαρά το θέμα της Περιφερειοποίησης. Δηλαδή την πλήρη μεταφορά επιστημονικής και διοικητικής ευθύνης και φυσικά πόρων και δαπανών για την δακοκτονία στην Περιφέρεια.
Οι όποιες άλλες γραφειοκρατικές «βελτιώσεις» θα χωλαίνουν πάντοτε αφού θα εφαρμόζονται απο τεχνοκράτες που βρίσκονται μακριά απο την πράξη και όπως αποδείχτηκε τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να βλέπουν το θέμα μονό υπό το πρίσμα  της γραφειοκρατίας και της κακώς εννοούμενης εξοικονόμησης πόρων.
Από την σελίδα του ΣΕΔΗΚ που γράφει ο Επιστημονικός Σύμβουλος της, κ. Δρ Νίκος Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: