Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να πάρει κάποιος τηλέφωνο ή να πάει αυτοπροσώπως, για να φτιάξουν τις καμένες δημοτικές λάμπες, αλλά δυστυχώς το θέμα άρχισε να ξεφεύγει τον τελευταίο χρόνο.... Αν και γνωρίζω ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την αντικατάσταση των καμμένων λαμπτήρων, εντούτοις η χρονική καθυστέρηση που παρατηρείται είναι τέτοια που ο κάθε παραπονούμενος μπορεί να το αναφέρει υπηρεσιακά 2 και 3 φορές ώσπου να αντικατασταθεί, ενίοτε και παραπάνω.
 Μάλιστα δημιουργεί κακή εντύπωση η δικαιολογία .. "αυτή την στιγμή το συνεργείο βρίσκεται αλλού" ή "το συνεργείο αυτό το μήνα θα φτιάξει τα Εννιά Χωριά". Με αυτές τις δικαιολογίες φαίνεται πρώτο ότι σε ολάκερο τον Δήμο μας υπάρχει μόνο ένα συνεργείο που τρέχει από την μια μπάντα στην άλλη του Δήμου, με πρόγραμμα βέβαια και εφόσον μαζευτεί και κάμποση δουλειά. 
Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι καινούργιο αλλά δεν βλέπω να καλυτερεύει η κατάσταση μιας και όση προσπάθεια κι αν κάνει το συνεργείο είναι αδύνατον να πάει καθημερινά από την μια μεριά στην άλλη για μια καμμένη λάμπα.
Λύση κάθε ενότητα να έχει το δικό της συνεργείο και φυσικά η πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι παράδειγμα ..όχι βέβαια ότι θα αφήνουμε τα χωριά που οι λιγοστοί κάτοικοι αδυνατούν να περπατήσουν και από φόβο στα θεοσκότεινα.
Δεν θα σχολιάσω για τους κόμβους (ο θεός να τους κάνει κόμβους) ή το λιμάνι Κισάμου που εκεί οι μισοί στύλοι ανάβουν δίνοντας το καλό παράδειγμα στους τουρίστες μας..(έχουμε πολλά βραδινά δρομολόγια),αλλά αυτό είναι άλλων δουλειά, όμως είναι απαράδεκτο  μέσα στην πόλη να υπάρχουν τόσες καμένες λάμπες μάλιστα σε σημεία που ο κόσμος πηγαινοέρχεται ..(από το Μουσείο προς το Τελωνείο θέλεις φακό!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: