Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Ανακαινίζεται η Ι. Μονή Παρθενώνος
 Συνεχίζονται, με εντατικούς ρυθμούς, οι εργασίες ανακαίνισης της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, η οποία βρίσκεται στις παρυφές του Καστελίου. Οι εργασίες  περιλαμβάνουν την ανακαίνιση του Καθολικού (Ι. Ναός), καθώς λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγρασίας που υπήρχαν χρειάστηκε να γίνουν νέοι σουβάδες σε όλο τον Ναό, πλήρης ανακαίνιση της κυρίας εισόδου της Μονής (νέα πύλη-είσοδος), ανακαίνιση εξ΄ ολοκλήρου της Δυτικής πτέρυγας όπου διαμορφώνεται εκθεσιακός χώρος και τρία κελιά πλήρως ανακαινισμένα, πέτρινη τοιχοποιία πέριξ της Μονής. 
Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς καθώς θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Ιουλίου δια να είναι η Ι. Μονή έτοιμη να υποδεχθεί το Σάββατο, 3 Αυγούστου την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας, την Οποία θα κομίσει προς ευλογία και αγιασμό από το Άγιον Όρος ο Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. Εις ότι αφορά τον Ναό θα τοποθετηθούν νέα καντήλια, πολυέλαιοι, νέο προσκυνητάρι δια  την Εικόνα της Παναγίας, ακοίμητος καντήλα εις την Παναγία ως και άλλα λειτουργικά είδη. Για τον σκοπό αυτό και επειδή η Μονή αδυνατεί να ανταποκριθεί εις το κόστος όλων αυτών των αναγκαίων και απαραίτητων παρεμβάσεων έχει ανοιχθεί ειδικός Τραπεζικός λογαριασμός, επ΄ ονόματι της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος Κισάμου, στην Τράπεζα Alpha Bank (GR55 0140 6880 6880 0200 1000 031), όπου όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν εις το ιερό αυτό έργο μπορούν να καταθέσουν από το περίσσευμα της αγάπης των, ενημερώνοντας εάν το επιθυμούν την Ι. Μονή.  
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: