Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος μας δεν είναι ένας δήμος για ΑμεΑ, είναι ελάχιστοι οι χώροι που μπορούν να κινηθούν άνετα και με ασφάλεια. Λόγου χάρη το Τελωνείο που είναι κλειστό στα τροχοφόρα, εντούτοις και εκεί σε περίοδο αιχμής το αναπηρικό καροτσάκι είναι απαγορευμένο. Δεν σχολιάζω για την πόλη, για τα πεζοδρόμια, για ράμπες, ούτε για αναπηρικές θέσεις στάθμευσης, που ως και τώρα έχω δει ή δυο μόνο ...η μια στου Σκλαβενίτη μονίμως κάποιος νταής δικός μας την έχει καταλάβει... κρίμα που σταμάτησα να παίρνω φωτογραφίες από κάτι τέτοια.
Στα προγράμματα των υποψηφίων δημάρχων για το θέμα αυτό λίγα... κάτω-κάτω στο πρόγραμμα του κ. Σταθάκη και στις προτεραιότητες του για τις επόμενες χρονιές αν εκλεγεί, η προσβασιμότητα σε παραλίες των ατόμων ΑΜΕΑ, και σε μια κατ ιδίαν συνάντηση πριν λίγο καιρό ένας υποψήφιος σύμβουλος του κ. Μυλωνάκη από τους νέους με αγάπη για τον τόπο του, μου είχε εκμυστηρευτεί την ιδέα ότι αν εκλεγεί ο συνδυασμός του θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να εγκατασταθεί σύστημα seatrack, στο Λαφονήσι το οποίο επιτρέπει σε ΑμεΑ να απολαύσουν τη θάλασσα και το καλοκαιρινό μπάνιο, σε μια παραλία του Δήμου μας που υπάρχει πολύ κόσμος και αρκετοί με κινητικά προβλήματα. (Θεόφιλος Χριστουλάκης ο υποψήφιος σύμβουλος).
Να θυμίσω ότι σε κουβέντα με τον αγαπητό φίλο Γιώργο Γουδή άτομο με κινητικό πρόβλημα  μου είχε αναφέρει την ιδέα αυτή πριν κανένα χρόνο, μάλιστα επειδή αυτή η εγκατάσταση γίνεται μέσω προγράμματος με χρηματοδότησή από την ΕΕ, καλύτερος μέρος για να τοποθετηθεί μαζί με τις βοηθητικές υποδομές τουαλέτα και εγκατάσταση ρεύματος είναι η παραλία του Γηπέδου που υπάρχει το οίκημα απέναντι από τις παιδικές χαρές, αλλά και η περιοχή έχει και ναυαγοσώστη απαραίτητο για τέτοια εγκατάσταση
Επειδή το έχει ψάξει ο Γιώργος μέσω αυτού του προγράμματος, διατίθενται 60.000 ευρώ, που καλύπτει το κόστος τόσο του μηχανισμού seatrack, αλλά και την προμήθεια χημικής τουαλέτας και την κατασκευή σκιάστρου στο χώρο, για την πλήρη κάλυψη των λουομένων με αναπηρία
Αυτά χρειαζόμαστε και φυσικά πάρα πολλά άλλα για να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική και να βοηθήσουμε και ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.... αντ' αυτού εμείς βοηθάμε τα μηχανάκια, τις κόντρες στις δημόσιους οδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: