Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πριν από τις εκλογές θα πρέπει να λέγονται ψέματα, είχε πει ένας Γάλλος. Είναι οι υποσχέσεις και η προσφορά ελπίδας προς τον λαό, είναι το γνωστό συμβόλαιο μεταξύ υποψήφιου και πολίτη-δημότη, που έχει όμως ημερομηνία λήξεως, αφού την επομένη των εκλογών καταντά μακρινή ξεχασμένη σελίδα και μπαίνει στα χρονοντούλαπα της ντόπιας ιστορίας ως τις επόμενες εκλογές.
Αυτό εξάλλου είναι και το χαρακτηριστικό των δικών μας εκλογών.  
- Να μας υποσχεθούν, να μας κάνουν να ονειρευτούμε, να μας εξαγγείλουν, ώσπου να μας πείσουν ..για να τους ψηφίσουμε και να εκλεγούν. Μετά όλοι ξέρουμε που και πως καταλήγει η υπόθεση αυτή.
Λόγια όπως: 
Την Κυριακή αποφασίζουμε για την τύχη του Δήμου μας, για το μέλλον των παιδιών μας, στόχος είναι να αλλάξουμε τον προσανατολισμό του Δήμου μας, είναι χρέος μας...και τα υπόλοιπα, έχουν καταντήσει ξεπερασμένα και μόνο γέλιο προκαλούν σε όλους μας.
Η μόνη κουβέντα προεκλογική που δεν ακούστηκε και αυτήν έπρεπε να βάλουν οι υποψήφιοι στις ομιλίες τους, γιατί θα νοιώθαμε ότι μας σέβονται και μας καταλαβαίνουν....θα ήταν το: 
"Αξίζετε περισσότερα".. την ξέχασαν όμως...
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ο λαός από τους αυτοδιοικητικούς δεν περιμένει πολλά, θέλει λίγα και καλά. Τον νοιάζει λίγο η ποιότητα ζωής, να έχει καθαριότητα, η πόλη ή το χωριό του να είναι σε υποφερτή κατάσταση, να δίνει λύσεις σε περιπτώσεις έκτακτης κατάστασης και μακρυά στο βάθος του μυαλού του θέλει και ελπίζει ότι ίσως δει και ένα ένα έργο πνοής που θα λειτουργήσει και για μας καλά αλλά και για την υστεροφημίας του. Για την υστεροφημία του... αυτό το έργο που θα φέρει το όνομα του για πάντα. Βέβαια ελάχιστοι έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους με τέτοια έργα, που δεν είναι ούτε δαπανηρά ούτε και χρηματοβόρα.... Νερό Φουρναράκη, Δημαρχείο και στάδιο Λυγιδάκη, Τελωνείο Σχετάκη....κλπ
Ας βάλουμε λοιπόν το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στη λογική. Ας επιλέξουμε εκείνους που θα αφήσουν μια σφραγίδα έστω στον τόπο μας. Και μην ξεχάσετε η ψήφος δεν είναι χαμένος χρόνος, είναι η ιερή η στιγμή που ο κάθε πολίτης, καλείται με την προτίμησή του να επιλέξει τον καλύτερο, είναι η  ώρα  που ο πολίτης γίνεται κριτής, και επιβραβεύει ή τιμωρεί. 
Στις φετινές εκλογές τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για μας, ειδικά για εμάς μιας και έχουμε μόλις 111 συμπολίτες μας που θέλουν να μας σώσουν, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε 200 και μπερδευόμαστε....με το γνωστό αποτέλεσμα.
Ας βρούμε λοιπόν τους 27 αυτούς που θα μας κάνουν να ξεφύγουμε από την παλιοκατάσταση μας... 
Τόση δυσκολία υπάρχει άραγε να τους βρούμε;
Καλή ψήφο σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: