Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΡΙΞΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ...

"Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης καλείται να δώσει εξηγήσεις στους δημότες για τις παράνομες κάμερες στα Σχολεία και για τα γκράφιτι της “Πανθρησκείας”."
Νικόλαος Στεργιάδης
Αυτό το παραπάνω μήνυμα πήρα στην σελίδα μου στο f/b απο τον γνωστό "κατάσκοπο" των graffistas του νομού που εδώ και 9 χρόνια τους παρακολουθεί και τους φωτογραφίζει (αλήθεια αυτό δεν ειναι παράνομο) σε κάθε σχέδιο που κάνουν. Είναι ο γνωστός κύριος που είχε ξεκινήσει την δράση του απο το graffiti του Λυκείου μας μιας και έβλεπε παγανιστικά και άλλα πολλά σύμβολα μέσα στις ζωγραφιές των παιδιών. Σήμερα λοιπόν βρήκε την ευκαιρία και αυτός να κατηγορήσει τον Παναγιώτη μιας και μέλος τότε της Νεολαίας Κισάμου ..ρίξτε λάσπη την αντέχουμε. 
Μάλιστα τον κατηγορεί πριν ακόμα βγει δήμαρχος για τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στα σχολεία των ...Χανίων. (Μάλλον ο Παναγιώτης θα ήταν στο συνεργείο που τις τοποθετούσε αλλιώς δεν εξηγείται ...τι εξήγηση θα πρέπει να δώσει!!!)
-Κύριε Στεργιάδη κακώς σας απαντώ αλλά επειδή εγώ δεν σε φοβάμαι, να ξέρεις απλά και ωραία οτι τα παιδιά όσες εικόνες έκαναν στην Κίσαμο ήταν απολύτως νόμιμες, μάλιστα είχαν την άδεια απο τον Δήμο Κισάμου για τους κάδους σκουπιδιών, (τους θυμόμαστε πόσο βρώμικοι ήταν και πως έγιναν) αλλά και στην μεγάλη εικόνα του Λυκείου είχαν τις απαιτούμενες άδειες απο τον Δήμο, απο το σύλλογο καθηγητών αλλά και τον σύλλογο γονέων που εκείνη την εποχή τυχαία ήμουν εγώ πρόεδρος. Κρίμα βέβαια που δεν με καλέσατε στο δικαστήριο τότε σαν Παγανιστή...θα είχε πλάκα, όμως αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε τώρα...μιας και η εικόνα είναι ακόμα εκεί να μας θυμίζει το έργο των παιδιών και της Νεολαίας Κισάμου. 
Στα δικαστήρια δεν πάτε τον ηλεκτρολόγο που έβαλε την κάμερα αλλά αυτόν που έδωσε την εντολή να μπουν.... ο Παναγιώτης είμαι σίγουρος οτι ΤΩΡΑ που θα βγει Δήμαρχος ΧΑΝΙΩΝ θα αφαιρέσει τις κάμερες αν λειτουργούν σε ώρες που τα παιδιά είναι στα σχολεία (αμφιβάλλω αν ισχύει αυτό, απλά μπήκαν για την προστασία του σχολείου τις βραδυνές ώρες)
Όσο για την Πανθρησκεία που αναφέρεστε και προσπαθείτε να συγκινήσετε τους "ψηφοφόρους" σας, μάθετε οτι η Κίσαμος είναι τόπος λατρείας της Ορθόδοξης Πίστης, το έχει αποδείξει και δεν χρειάζεται να το διαφημίζει.... φυσικά δεν βάζει σε κλουβί κανένα που έχει άλλα πιστεύω, ούτε τοποθετεί ταμπέλες σε ανθρώπους όπως κάνετε εσείς...
Θα χαρώ πολύ να τα πούμε μια φορά κατ΄ιδίαν ... αν και δεν έχετε ώρα όπως έμαθα.
-  Τέλος όση λάσπη και να πετάξετε προς τον Παναγιώτη να είσαστε σίγουρος οτι δεν θα κολλήσει όμως είναι καλό στο τέλος να κοιτάξετε τα χέρια σας... αν είναι καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: