Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΟΝΟ... Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

 Κουβεντούλα με τον Πέτρο Λυμπεράκη, βιολόγος και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης. Θέμα τι γίνεται με τον Μπάλο τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι που θα έχει πλέον αρμοδιότητες ο φορέας και γιατί δεν υπάρχει δική μας εκπροσώπηση, αλλά και γιατί απουσιάζει παντελώς ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου που – κατ’ ουσία – διαχειρίζεται το φαράγγι της Σαμαριάς.
Η συζήτηση μεγάλη και ενδιαφέρουσα, στο τέλος επικεντρώθηκε στις δυο περιοχές του Δήμου μας, τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι, όπου ο κ. Λυμπεράκης ανάλυσε τα βήματα του φορέα στην περιοχή μας και ειδικά για το Λαφονήσι εξηγώντας οτι δεν είναι δυνατόν να φτιαχτεί άλλος ένας φορέα στο Νομό, βάση νόμου που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο.
Είναι ένα λεπτό θέμα που έχει ενάντιους υποστηρικτές και μάλιστα φανατικούς, που υποστηρίζουν οτι δεν θα περπατήσει μια τέτοια ιδέα όταν δεν υπάρχει εκπροσώπηση απο την περιοχή στο Δ.Σ, οι εντολές έρχονται απο αλλού και οι αποφάσεις απο άτομα που δεν μένουν και αναπνέουν εδώ!
Πάντως η πρώτη κουβέντα έβγαλε είδηση και δεν είναι άλλη απο την δημιουργία χώρου στάθμευσης έξω απο την Νatura του Λαφονησιού, έκτασης 30 στρεμμάτων. Μια  κίνηση που την προωθεί ήδη ο φορέας διαχείρισης της Σαμαριάς για να ελευθερώσει την περιοχή απο τις σκόνες και τα αυτοκίνητα που ανεβοκατεβαίνουν τα χίλια μέτρα χωματόδρομου.
Ας ελπίσουμε οτι θα δρομολογηθούν λύσεις -σωτηρίας και στο Μπάλο αλλά και στο ακρωτήρι της Γραμβούσας που και αυτό υποφέρει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: