Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΝΔΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ κ. ΠΕΡΡΑΚΗ

- Ο «χρυσός» – «αγκάθι» που λέγεται Ελαφονήσι, ένα θέμα που για χρόνια ολόκληρα δημιουργούσε μεγάλες εντάσεις στην περιοχή σας, σε τι φάση βρίσκεται πλέον σήμερα. Πάνε περίπου δυο χρόνια από εκείνη την περίφημη φωτογραφία σας με τον κ. Σταθάκη, τον δήμαρχο Κισάμου…
- Το Ελαφονήσι, κάθε άλλο παρά αγκάθι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Είναι μια απαράμιλλης περιβαλλοντικής ομορφιάς και παγκοσμίου φήμης τοποθεσία, η οποία ανήκει στο Δίκτυο NATURA 2000 και έχει ανακηρυχτεί ως καταφύγιο άγριας ζωής από το 2002, με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής.  Υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατόπιν ενεργειών του εκπονήθηκε και πρόκειται να θεσμοθετηθεί άμεσα η Ειδική Περιβαλλοντολογική Μελέτη του Ελαφονησίου.
Ο Δήμος μας συστρατεύεται με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, ο οποίος έχει αναλάβει την προστασία του μοναδικού αυτού οικότοπου. 
Είναι γεγονός ότι τα  προηγούμενα χρόνια οι αντιπαραθέσεις με τον όμορο Δήμο Κισσάμου εξελίχθηκαν σε δικαστικές διαμάχες, στις οποίες ο Δήμος μας έχει δικαιωθεί όλες τις φορές. Τηρώντας απαρέγκλιτα τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές και επιταγές, προσβλέπουμε σε μία αγαστή πλέον συνεργασία και συνύπαρξη με το Δήμο Κισάμου με κεντρικό άξονα την προστασία  και ανάδειξη ενός φυσικού οικότοπου που αγκαλιάζει όχι μόνο το νομό Χανίων αλλά ολόκληρη την Κρήτη.
Φώτο Hania news
Υ.Σ Να λοιπόν πως κινούνται τα νήματα για τον Φορέα Σαμαριάς και ποιοι τον θέλουν... αντίθετα εμείς ακόμα και μετά τα χθεσινά θέλουμε ένα δικό μας φορέα ανεξάρτητο και ντόπιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: