Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ"

Συντοπίτισσες και συντοπίτες,
Η "Ανεξάρτητη Κίνηση Γραμβούσας" είναι μια ομάδα από ντόπιους Γραμβουσιανούς, που ζουν, δραστηριοποιούνται και νοιάζονται για την Γραμβούσα.
Τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά, θα περιοριστούμε όμως στα σπουδαιότερα, σ’ αυτά που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των Γραμβουσιανών και για τα οποία είναι αρμόδια η τοπική αυτοδιοίκηση:
α) Οι κοινοτικοί και αγροτικοί δρόμοι έχουν εγκληματικά παραμεληθεί.
β) Το σύστημα κοινοτικής άρδευσης χωλαίνει. Γεωτρήσεις παραμένουν σε αδράνεια, καταδικάζοντας σε οικονομικό μαρασμό περιοχές που για τριάντα ολόκληρα χρόνια εξυπηρετούνταν από αυτές.
γ) Οι Γραμβουσιανοί να έχουν λόγο για ότι συμβαίνει στον τόπο τους (Χωροταξικές μελέτες κλπ.)
δ) Η Γραμβούσα, ενώ έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα οικονομικά έσοδα του Δήμου Κισσάμου (Μονομετοχική επιχείρηση Μπάλου – Εισιτήρια), μένει τελευταία στις οικονομικές απολαβές.
Οι δυνατότητες που δίνει ο "Κλεισθένης" για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων από τα τοπικά συμβούλια, σε συνδυασμό με την όρεξη για δουλειά, συλλογική προσπάθεια, ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, εγγυώνται πως οι Γραμβουσιανοί μπορούν, στις 26 Μαΐου, να πάρουν την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους. Δεν παρακαλούμε πια, απαιτούμε.
Μιλήσαμε λακωνικά, αναφερθήκαμε σε θέματα αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης και αφήσαμε τα ωραία λόγια και τις πολλές ευχές, που κανένα πρόβλημα δεν λύνουν. Δεν αναφερθήκαμε σε μεγαλόπνοα προγράμματα που δεν ταιριάζουν ούτε στις αρμοδιότητες, ούτε στις οικονομικές δυνατότητες της κοινότητάς μας. Μιλάμε ρεαλιστικά, με το στόμα της αλήθειας.
Τα μέλη της "Ανεξάρτητης Κίνησης Γραμβούσας":
Κατερίνα (Καίτη) Καστανάκη, Γιάννης Μυλωνάκης, Μαρία Νικολοπούλου – Βαρουχάκη, 
Γιάννης Ρημαντωνάκης, Δημήτρης Σκαράκης, Ελευθέριος Τριανταφυλλάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: