Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

- Αν ψηφίσουν πολλοί την Κυριακή τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε για να πάμε σε δεύτερη Κυριακή... Όσο λιγότεροι ψηφίσουν τόσο δεν θα έχουμε δεύτερη Κυριακή μιας και οι δυο συνδυασμοί ξεκινούν από μια λογική βάση σταθερών ψήφων. 
Αν λόγου χάρη ψηφίσουν μόλις 8.000 άτομα και εφόσον η Λαϊκή συσπείρωση πάρει 500 ψήφους, αυτόματα ο πρώτος που θα αγγίξει τους 3.751, το 50%+1 θα είναι και δήμαρχος... και σε αυτήν την περίπτωση όλοι ξέρουμε ποιος θα είναι, αφού ξέρουμε πόσοι είναι οι σταθεροί ψήφοι του κάθε ενός. Όσο περισσότεροι ψηφίσουν και όσο ανεβαίνει το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να πάμε για δεύτερη Κυριακή.. υπό νορμάλ συνθήκες βέβαια.
- Η πραγματική σφαγή όμως θα γίνει στους υποψηφίους.. που ήδη άρχισαν να τονίζουν στις κουβέντες τους, την λέξη μονοκούκι. Εδώ θα γίνει ο τρελός χαμός μιας και εκτός από τα νέα πρόσωπα που κανείς δεν ξέρει πόσους ψήφους κουβαλούν και τι υποστήριξη θα έχουν από "εντός", (το τόνισε χθες στην ομιλία του ο κ. Μυλωνάκης αρκετές φορές....έχουμε σπουδαίους νέους) υπάρχει η λογική φθορά των παλιών, αλλά και η ύπουλη ψήφος προς την άλλη ενότητα. Σφαγή....
- Κάπου στους 700 -800 ψήφους θα παίξουν στην Μήθυμνα οι εκλόγιμες θέσεις στον πρώτο συνδυασμό... μεγάλο νούμερο αν σκεφτούμε ότι πριν 5 χρόνια ο πρώτος είχε πάρει 651. Τα ίδια και στην Κίσαμο που ενδεχομένως να κτυπήσουμε και πρώτη φορά νούμερο πάνω από 800 όταν στις προηγούμενες εκλογές ο πρώτος είχε πάρει 465 ψήφους μόλις. Οι τρεις σταυροί σε Μήθυμνα και Κίσαμο με αρκετές "τάπες" να χρησιμοποιήσω κι ένα μπασκετικό όρο συν τα νέα άφθαρτα ονόματα... κρύβουν πολλές εκπλήξεις..
Στα Εννιά Χωριά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα θεωρώ ... με δυο πολύ καλά ονόματα να κοντράρονται για την πρωτιά... ο Θοδωρής με παρακαταθήκη τους 534 ψήφους του 2014 και ο Γιώργος νέος υποψήφιος αλλά πολύ αγαπητός, έχουν τον πρώτο λόγο εκτός αν πάλι τους την χαλάσουν οι της Λαϊκής Συσπείρωσης και βγάλουν υποψήφιο εκεί....
Όλα αυτά είναι βέβαια υποθέσεις για να περνά η ώρα.....
Κυριακή κοντή γιορτή ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: