Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΤΕΡΑΣ

«Ώς ἄνεμος γὰρ ἁπλῶς ἐπετάσθη» | γιατί απλά σαν άνεμος πέταξε
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων-Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου παρουσιάζουν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 τη Σοφία Χιλλ στο αρχαίο θέατρο Απτέρας.
Πρόσωπα από αρχαίες τραγωδίες που βίωσαν την οδύνη της απώλειας αγαπημένων προσώπων, το αμετάκλητο του θανάτου αλλά και του χωρισμού θα αποδώσει φέτος το καλοκαίρι η Σοφία Χιλλ, παρουσιάζοντας την πρώτη ολοκληρωμένη θεατρική πράξη στο αρχαίο θέατρο Απτέρας, μετά την ανασκαφή και αποκατάστασή του.
Έμπνευση για τη δημιουργία αυτής της θεατρικής πράξης στο αρχαίο θέατρο αποτέλεσε η επιγραφή επιτύμβιας στήλης του 3ου αιώνα μ.Χ. από νεκροταφείο της Απτέρας, όπου ο Νείκων αποχαιρετούσε με σπαραγμό τη νεαρή γυναίκα του Συμφέρουσα, καθώς, πρόωρα και αιφνίδια πέταξε σαν άνεμος μακριά στον κόσμο των νεκρών.
Αρχαίο θέατρο Απτέρας
29 & 30 Ιουνίου 2019 | ώρα 21:00
*Η προσέλευση του κοινού στον χώρο του θεάτρου θα ξεκινήσει στις 20:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου Ηλεκτρονική κράτηση εδώ: https://www.ancientaptera.gr/
[από 23 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00, μέχρι εξαντλήσεως]
*Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα θα διανεμηθεί περιορισμένος αριθμός δελτίων εισόδου στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων από 24 έως 28/06/2019
[Νικολάου Πλαστήρα & Αποκορώνου | Στοά Βαρδινογιάννη – 4ος όροφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: