Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ...

Πολλές φορές τα ντιμπέιτ και οι ερωτήσεις που ετοιμάζουν οι δημοσιογράφοι, δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες-δημότες του όμορφου Δήμου μας (μου κόλλησε και μένα αυτό του "όμορφου Δήμου μας" απο τις ανακοινώσεις  των υποψηφίων) να μάθουν απο πρώτο χέρι αυτά που αναρωτιούνται στα καφενεία... κάτι πολύ λεπτά θέματα της γειτονιάς μας.
Τι εισπράττουν οι καντίνες-ομπρέλες στους επίγειους παραδείσους μας... ;
- Έτσι προχθές στην συνέντευξη του κ. Μυλωνάκη στα Χ.Ν και στην ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαριδάκη για το θέμα των χαμηλών εισπράξεων απο τις καντίνες σε Ελαφονήσι και Μπάλο που ανέφερε ο κ. Σταθάκης ..και συγκεκριμένα  
"Οι εισπράξεις από τις καντίνες επί των ημερών του κ. Σταθάκη ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ επί της δικής σας κ. Μυλωνάκη διοίκηση ήταν 800.000 ευρώ…
Η απάντηση του κ. Μυλωνάκη που έχει  σημασία, όχι όμως στο σε θέμα που θέλω εγώ να καταλήξω:
- Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 20% αύξηση της επισκεψιμότητας. Στα 5 χρόνια λοιπόν είναι λογικό να είναι διπλάσιες οι εισπράξεις.  
Εμένα η ερώτηση μου θα είχε και συνέχεια μιας και έτσι και αλλιώς τα λεφτά είναι πολλά... και θα ρωτούσα και τους δυο δημάρχους αν απο αυτά τα λεφτά πήγαν τίποτα στην προστασία, ανάδειξη του νησιού και όχι της παραλίας, που είναι το εργαλείο είσπραξης.
Σίγουρα δεν πήγαν ή πήγαν ελάχιστα απο τα ανταποδοτικά, με αποτέλεσμα να έχουμε κάθε χρόνο εδώ και 8 χρόνια μια φθίνουσα πορεία ειδικά στο νησάκι του Λαφονησιού..
Ήδη η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το θέμα με παραχώρηση της περιοχής στον φορέα διαχείρισης της Σαμαριάς, αν και αυτό είναι ακόμα μόνο στα λόγια ... αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και...
Καλό είναι λοιπόν να αναθεωρήσουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι την στάση τους στο Ελαφονήσι, μιας και οι δυο υποστηρίζουν την ΕΠΜ αν και δεν την υπολογίζουν, και να βάλουν χρήμα, ειδικά στην ανάδειξη προστασία της περιοχής. Το πολύ άρμεγμα δεν κάνει καλό...
Τα λεφτά είναι πολλά πρέπει να πηγαίνουν εκεί που χρειάζονται..αλλά ποτέ δεν πρέπει να παραμελείται η περιοχή που τα βγάζει... γιατί όταν την χάσουμε θα διαλύσουμε στην κυριολεξία.
Υ.Σ Ακόμα  πρέπει να καταλάβουμε οτι το Λαφονήσι είναι εκεί όλο τον χρόνο ..και δεν είναι μόνο απο τον Μάιο ως τον Οκτώβριο που έχει τουρίστες και οικονόμα.... καταλάβατε; Αν όχι θα επανέλθω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: