Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΩ

Μπάρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης
Κι επειδή αυτό τον τόπο όλοι μαζί τον φτιάχνομε, και όλοι μαζί τον χαλούμε να μη λέει καθένας εγώ έφτιαξα. Όλοι κάτι έφτιαξαν. 
Άλλος έφτιαξε το δρομάκο, άλλος έφτιαξε ένα πεζοδρόμιο, άλλος ένα γιοφύρι, άλλος μια πλατεία, άλλος μια άλλη πλατεία, άλλος έφερε νερό, άλλος ξεκίνησε ένα σκολειό, άλλος τέλειωσε ένα σκολειό, άλλος έφτιαξε ένα πάρκο για εκπαίδευση, άλλος ένα γήπεδο για τον αθλητισμό, άλλος μια βιβλιοθήκη, άλλος μια εκκλησία, άλλος ένα πνευματικό κέντρο, άλλος μια παιδική χαρά, άλλος μια άλλη παιδική χαρά, άλλος εφύτεψε δέντρα...  
Και αυτός ο ένας είχε μια ομάδα μικρή ή μεγάλη πίσω του, που είχε, αν είχε κοινό  όραμα.... Έτσι όλοι κάτι αφήνουν. 
Έτσι προχωρούμε έστω και μίζερα. 
Έτσι έχουν μείνει πίσω πολλά γιατί χρόνους πολλούς, πολλές ήταν οι παραλείψεις, από όλους. Σχέδια πόλεως που εμποδίζονται, αναπλάσεις που δε γίνονται, δρόμοι που δεν ανοίγονται..  
Πάντως όλοι κάτι έχουν αφήσει σωστό και κάτι λάθος. Τούτη την πατρίδα την έχομε όλοι μαζί. Και να μη λέει κανείς ΕΓΩ έκανα, ΕΣΥ δεν έκανες.
Από τη φιλοσοφία του Γέρο-Μακρυγιάννη
Ευτυχία Δεσποτάκη

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πολύ σωστά 👌👏👍...ο καθένας το λιθαράκι του βάζει 🙌