Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ

Γράφω αυτό το άρθρο σαν επιχειρηματίας που αγαπάει το τόπο του, βλέποντας το καθημερινό πρόβλημα της τοπικής αγοράς και θεωρώ ότι πολλοί θα συμφωνήσουν με τα λόγια μου.
 Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, υποψήφιοι των συνδυασμών για το Δήμο Κισάμου.
Η Κίσαμος στο κομμάτι του κλάδου μας υποφέρει, θέλουμε τη βοήθεια σας, μην μας διώχνετε από το μέρος που αγαπάμε. Η σωτηρία του τόπου είναι ο τουρισμός, προστατέψετε αυτούς που έρχονται και βρείτε τους τρόπους με τα έργα σας να έρθουν και άλλοι. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί νέοι επένδυσαν στο μέρος μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βγείτε μπροστά δημόσια και πείτε μας τα σχέδια σας για τις παραλίες μας, για τις πλατείες μας, για τη πόλη, αλλά προπαντός για να τα μάθουν και οι υποψήφιοι σας. (πριν αρχίσουν τα προβλήματα και οι εσωτερικές διαφωνίες). 
Ρωτήστε τους πολίτες πριν προχωρήσετε σε κινήσεις, όπως άνοιγμα ή κλείσιμο δρόμων, πληροφοριακά σας λέω οχτώ στους δέκα έχουν την άποψη τουρισμός και αυτοκίνητα δεν πάνε μαζί και θέλουν να νιώθουν ασφάλεια όταν κάνουν την βόλτα τους με τα παιδιά τους. 
Είμαστε σε μέρος μαγικό και δεν το έχουμε καταλάβει, όλη η Ελλάδα πουλάει τις παραλίες μας και εμείς τους βλέπουμε να μας προσπερνούν αδιάφοροι. Θα μπορούσαμε να καταφέρουμε πολλά και εμείς οι επιχειρηματίες, μεταξύ μας, αν είχαμε μια πιο όμορφη πόλη, με πεζοδρόμια και πεζόδρομους, με πλατείες φιλικές προς τον άνθρωπο και το παιδί. Κάντε μια διαφήμιση του μουσείου μας, φτιάξτε τα φώτα, κάντε δημόσιες τουαλέτες, βρείτε λύσεις για την οχλαγωγία και τα σπιναρίσματα, τα παρκαρίσματα και την ασφάλεια των πολιτών, κάντε ότι χρειάζεται για νιώσει άνετα ο επισκέπτης μας. 
 Ευχαριστώ
Μ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: