Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Το αρχείο του blog τεράστιο και δείτε τι βρήκα.... το 2014 πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν 2-3 γκάλοπ στην γειτονιά μας... επί πληρωμή όλα, σε γνωστή εταιρεία των Χανίων! Μην με ρωτήσετε ποιος τα έκανε, απλά θα σας αναφέρω δυο-τρία συμπεράσματα των γκάλοπ. Η αλήθεια είναι ότι δε δημοσιοποιήθηκαν ποτέ μιας και ήταν κατά παραγγελία.
Το ένα από τα γκάλοπ αφορούσε την πρώτη Κυριακή που έδινε "ταβάνι" στον πρώτο συνδυασμό το 42-43% ..πήρε λίγο παραπάνω 44.88%, και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο δεύτερος συνδυασμός την δεύτερη Κυριακή να είναι νικητής!! (επαληθεύτηκε αν και τότε δεν υπολόγιζαν για δεύτερο τον κ. Σταθάκη)!!!
Στα επιμέρους του γκάλοπ εκείνης τη εποχής έδινε τον πρώτο στο 52% στον πρώην δήμο Μηθύμνης, πήρε 54% ο κ. Μυλωνάκη, τον κ. Σταθάκη να βγαίνει νικητής με 38% στην ενότητα της Κισάμου, εδώ δεν βγήκε η πρόβλεψη, αυτό το ποσοστό το πήρε ο κ. Μυλωνάκης!! Μάλιστα από τις εκπλήξεις που κάποιοι δεν περίμεναν και δεν πίστεψαν στο γκάλοπ ήταν πρώτος στο Ιναχώριο θα ερχόταν ο κ. Μυλωνάκη, αυτή η πρόβλεψη βγήκε, κόντεψε να πάρει το 50% των ψήφων στα ορεινά μας, προκαλώντας την έκπληξη μέσα στην έδρα του Κώστα Κουκουράκη!! Φυσικά υπήρχε και ένα ακόμα που έδειχνε στην αρχή της προεκλογικού περιόδου δεύτερο συνδυασμό αυτό του κ. Αννουσάκη με τρίτο του κ. Σταθάκη, όμως τότε η αδιευκρίνιστη ψήφος ήταν σε μεγάλα ποσοστά και μάλλον δεν εμπιστεύτηκαν τον νέο τότε και προτίμησαν τον δοκιμασμένο στην συνέχεια!!!!
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.....
Φέτος δεν ξέρω αν έχουν γίνει επίσημα ιδιωτικά και κατά παραγγελία γκάλοπ αλλά σίγουρα ένα συμπέρασμα θα μπορούσε να βγει αν και υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες.
 Ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων κάπου στο 20%  του τρίτου πόλου δεν έχει ουσιαστική εκπροσώπηση στα ψηφοδέλτια άρα κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει. Είναι αδιευκρίνιστο το 35% που είχε πάρει ο τρίτος πόλος με τον κ. Αννουσάκη στο Ιναχώριο που θα πάει τώρα; Όπως είναι αδιευκρίνιστο κι αυτό το 30% που πήρε στην πόλη της Κισάμου ο κ. Αννουσάκης υπολογίσιμο ποσοστό, πάνω απο 2200 ψήφους στις τελευταίες εκλογές, που θα πάει... πάντως μονόπλευρα όπως πήγε τότε την δεύτερη Κυριακή αποκλείεται...
Τέλος η αποχή τότε ήταν πολύ ψηλά κοντά στο 28%, όμως δεν είχαν καθαρίσει οι εκλογικοί κατάλογοι.
Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε σε 20 μέρες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: