Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ "Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 1ου ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 100 ΨΗΦΟΙ"

Σε ένα σύστημα ψηφοφορίας στο οποίο νικητής είναι αυτός με τις περισσότερες ψήφους, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος προηγείται, ειδικά στην περίπτωση που λέμε δημόσια ..... υπολογίζω ότι η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι λιγότερες από 100 ψήφοι...
- Δηλαδή κάτω και από το στατιστικό λάθος και πολύ κοντά στην στατιστική ισοπαλία. 
Πόσοι θα ψηφίσουν στις επόμενες Δημοτικές εκλογές; 9000- 8500- 8000 κανείς δεν ξέρει, γιατί και εδώ έχουμε πολλούς παράγοντες που το καθορίζουν, αλλά και καθορίζουν την ισοπαλία.
Στην δική μας περίπτωση...
Κατά αρχάς έχουμε λιγότερους υποψήφιους 52 από τις εκλογές του 2014 (163 -111), άρα κάποιοι που ήταν υποψήφιοι τότε και είχαν ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς στήριξης τους, δεν θα είναι τώρα, και τότε ψήφισαν 9.350.
Δεύτερο και σπουδαιότερο δεν ξέρουμε αν έχουν "όρεξη" να ψηφίσουν οι 53 υποψήφιοι του Αννουσάκη-Κουκουράκη που ελάχιστοι ξανακατεβαίνουν.
Τρίτο και σπουδαιότερος λόγος πόσους ψήφους θα πάρουν οι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Εγώ λέω ότι θα ψηφίσουν κάπου εκεί, ανάμεσα στους 8500-9000 με την αποχή να είναι φέτος μεγαλύτερη άρα για να κινηθούμε στην στατιστική ισοπαλία θα πρέπει να δούμε  πόσους θα πάρει ο τρίτος συνδυασμός.
Στο παρακάτω πινακάκι βλέπουμε τις τρεις περιπτώσεις, κάπου εκεί θα κινηθεί και στις καλύτερες και στις χειρότερες προβλέψεις, η Λαϊκή Συσπείρωση.
Άρα για να έχουμε μια ισορροπία δυνάμεων που θα μας οδηγήσει και στον δεύτερο γύρο, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει ο όρος "λιγότερους από 100 θα παιχτεί η πρώτη θέση" θα πρέπει τα ποσοστά των συνδυασμών να είναι τα παραπάνω....
Στην πρώτη και στην δεύτερη θέση βάλετε όποιον σας πάει καλύτερα συνδυασμό.
Πάντως η στατιστική ισοπαλία είναι κάτι λίγοι ψήφοι που μπορεί με δυο υποψηφίους να κάνουν διαφορά νίκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: