Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΣΟΥΜΑΔΑ

Οι περισσότεροι δεν την ξέρετε και όσοι την ξέρετε και θέλετε να πιείτε δεν βρίσκεται που να την πιείτε ζεστή -ζεστή με λίγη κανέλα απο πάνω.... Από τη δεκαετία του 1950 στην Κίσαμο υπήρχε η σουμάδα Πλευράκη. Η παράδοση λέει οτι είναι προϊόν ανατολίτικο, εντούτοις είχε πέραση πολύ και στην Κίσαμο. Η σουμάδα φτιάχνεται από εκχύλισμα αμυγδάλου και πικραμυγδάλου, ζάχαρη και νερό και ήταν ανάμεσα στα 4-5 πράγματα που είχαν τα παλιά καφενεία. Ελληνικός -βραστάρι-σουμάδα -αναψυκτικά, κονιακάκι μπόμπα και βανίλια υποβρύχιο.... 
Σήμερα θα την βρείτε στα ράφια των Σ/Μ ή σε κανένα παλιό καφενείο. Εγώ την ήπια πάντως στο Σκασιαρχείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: