Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Με μεγάλη έκπληξη αρχικά και εν συνεχεία με θυμό και οργή παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες την αδικαιολόγητη και άνευ προηγουμένου υβριστική επίθεση που δέχτηκε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίος από προϊσταμένη δημόσιας υπηρεσίας σε Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτοβούλως, αν και γνωρίζοντας ότι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, λόγω της ταπεινότητας που τον διακρίνει δεν θα συναινούσε ποτέ και σημειώνοντας ότι δεν έχει ανάγκη από καμία υπεράσπιση, νιώθω υποχρεωμένος να δηλώσω την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μου στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου και προς αποκατάσταση της αλήθειας  να σημειώσω ορισμένα πράγματα τα οποία προφανώς η κα προϊσταμένη αγνοεί παντελώς.
Όπως λένε συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις και αυτό σαφώς ισχύει και στην περίπτωση του κκ. Αμφιλόχιο, το έργο του θα το κρίνει η ιστορία. Είμαι όμως βέβαιος και σε αυτό θα συμφωνήσουν ανεξαιρέτως όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του, ότι την ώρα της κρίσης θα έρθει η απόλυτη δικαίωση για τον Μητροπολίτης μας και θα αναγνωριστεί το σπουδαίο έργο που έχει διατελέσει και συνεχίζει να πράττει.
Με ισχυρή προσωπικότητα, άνθρωπος με παιδεία και υψηλή μόρφωση αποτελεί άξιος συνεχιστής του έργου του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη, του οποίου άλλωστε υπενθυμίζω ότι αποτέλεσε προσωπική επιλογή (και αυτό από μόνο του μαρτυρά πολλά).  Με σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο, πολλές φορές αθόρυβα χωρίς να επιδιώκει ποτέ την προβολή, καλύπτει επάξια και αξιοπρεπώς το κενό του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστών του, οι οποίοι στο πρόσωπο του αναγνωρίζουν έναν άξιο ηγέτη που παλεύει για ένα πιο σίγουρο παρόν και ένα καλύτερο αύριο  
Με δυναμισμό και σωστές κινήσεις έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του Ανουσάκειου ιδρύματος, με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στέκεται πάντα δίπλα στο ποίμνιό του, δείχνοντας το δρόμο της αρετής και της αξιοπρέπειας.
Την ίδια στιγμή δεν διστάζει με τον φλογερό λόγο που τον διακρίνει και τα δυναμικά του κείμενα να παρεμβαίνει, όταν ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο, στις κοινωνικές εξελίξεις του τόπου. Εκφράζει τους προβληματισμούς του με γνώμονα πάντα την επίλυση ζητημάτων και στοχεύοντας στην επέκταση των αρχών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και ποτέ στο φρονηματισμό ή στη χειραφέτηση των πολιτών και του ποιμνίου του.
Δίκαιος και μακριά από σκοπιμότητες και περίεργα μονοπάτια, με το ήθος και την αξιοπρέπεια που τον διακρίνει έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων όσων είναι κοντά του αλλά και του απλού κόσμου. Και το ένστικτο των ανθρώπων δεν κάνει ποτέ λάθος…
Σπύρος Μαυροδημητράκης Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: