Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ 1953

 Μια ωραία φωτο, αριθμημένη μάλιστα, που την βρήκε ο φίλος συλλέκτης Ανδρέας Χατζηπολάκης, του Ανυφαντή μου έδωσε τη αφορμή να την συμπληρώσω με άλλες 2 απο την δική μου συλλογή που τραβήχτηκαν την ίδια μέρα. Γραμβούσα καλοκαίρι του 1953.
 Ίσως να ήταν το πρώτο οργανωμένο ομαδικό ταξίδι στην Γραμβούσα που έγινε με τα καράβια του Γιώργου Ροδουσάκη. Φυσικά την ευκαιρία δεν την έχασαν οι Καστελιανοί που συνδύασαν περιπέτεια και μπάνιο, σε ένα νησί που μόνο απο θρύλους το είχαν ακούσει. (στην φωτο  απο Φωτάκηδες, Παπαδάκηδες, Ροδουσάκηδες και Πατερομιχελάκηδες και ο κύριος που δεν κοιτάζει τον φακό καθιστός ο Ανυφαντής)
Οι  μεγαλύτεροι βέβαια προτίμησαν το φρούριο. Θεωρώ οτι είναι η πρώτη φωτο που έβγαλε ο Ανυφαντής εκεί ...ακολούθησαν  χιλιάδες. Εδώ  βλέπουμε τους Κουμπράκη Μανώλη, Κουκουλά Κώστα, Καμηλάκη Λυκούργο, Μαθιουδάκη -Αννουσακη Χρυσούλα, Σηφάκη Στέλιο στην Παναγιά την Κλεφτίνα πάνω στο κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: