Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

 Στα σημερινά Χανιώτικά Νέα ένα πολύ καλό άρθρο του Γιώργου Δρακάκη σχετικά με την αλλαγή ονόματος και την επαναλαμβανόμενη μανία της δήθεν μεγάλης ομάδος που τόσα χρόνια οραματίζονται να δημιουργήσουν.... που τελικά κάθε δημιούργημα διαλύει και  κατατροπώνει ότι την βοηθάει.
- Ατλαντίδα δεν υπάρχει, ΑΕ Χανίων δεν υπάρχει, Α.Ο Χανίων δεν υπάρχει και τώρα ο Κισσαμικός στα δόντια της μεγάλης ομάδας. Το ευτύχημα βέβαια για μας που πονάμε την ομάδα είναι ότι θα βρούμε το κουράγιο και την δύναμη να συνεχίσουμε ξανά με μια ομάδα που θα λέγεται πάλι Κισσαμικός, απλά δεν μπορεί κανένας να διαγράψει μια ιστορία που έχουν βάλει το λιθαράκι για να δημιουργηθεί, να κρατηθεί, να ζει και να υπάρχει χιλιάδες Κισαμίτες.
Εγώ προσωπικά στήριξα την προσπάθεια να πάει η ομάδα στα Χανιά, γιατί εδώ δεν είχε τις δυνατότητες να ξεφύγει από την μιζέρια μας (όχι ότι ως και σήμερα στα Χανιά έκανε την διαφορά) την στήριξα γιατί οι υποσχέσεις όλων των υπολόγων έπεσαν στο κενό. Δίχως γήπεδο, δίχως υποδομές, δίχως τοπική βοήθεια, το μέλλον ήταν γνωστό και προδιαγεγραμμένο. 
Φυσικά δεν στηρίζω την αλλαγή ονόματος αν και ο πρόεδρος έχει την δύναμη να το κάνει, το δικαίωμα δεν το έχει όμως γιατί αυτή η ομάδα είναι δημιούργημα της πόλης της Κισάμου. Όμως δεν θα ξαναγράψω επί του θέματος αρκεί να βοηθήσει εμπρακτα και με κάθε τρόπο ο Νέος Κισσαμικός να πάει στην αρχική θέση του ΠΓΣ Κισσαμικός, στην Α΄κατηγορία Χανίων.
Φυσικά υπάρχει και η άλλη λύση που όσο κι αν ακούγεται απελπισίας είναι ίσως και η μοναδική. Συνένωση τώρα και χωρίς πολλά λόγια των ομάδων της πόλης, Θύελλας και Νέου Κισσαμικού και Ακαδημιών που έχουν και κοινή ιστορία.
Το είχα γράψει και παλαιότερα αλλά δεν άκουσε κανείς... ο Κισσαμικός μπορεί και πρέπει να παίζει ως την Γ' Εθνική κατηγορία..απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει Κισσαμικός....και αποδείχτηκε. Το ποδοσφαιρικό μέλλον είναι τα παιδιά μας ...
Στην Κίσαμο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο, υπάρχουν αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν, αρκεί και η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ πλέον, να απεγκλωβίσει και να απαγκιστρωθεί απο τα τμήματα υποδομής της πόλης που δικαιωματικά πλέον δεν της ανήκουν.
Καλή συνέχεια στην νέα ομάδα εγώ όπως και πάρα πολύ άλλοι, είμαι Κισσαμικός.




2 σχόλια:

Unknown είπε...

Γιάννη, κι εγώ είμαι Κισσαμικός!!
Επίσης είμαι και μέλος του Σωματείου με την επωνυμία Π.Γ.Σ. ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία και τον διακριτικό τίτλο Α.Ο.ΧΑΝΙΑ / ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (και από του χρόνου ΧΑΝΙΑ (και όχι Α.Ο.ΧΑΝΙΑ όπως πολύ λάθος γράφεις και λές)) με έδρα το Καστέλι Κισσάμου, σήμα το δελφίνι και έτος ιδρύσεως το 1926.
Η Α.Ε. που ιδρύθηκε πάνω στο καταστατικό του ΠΓΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ο οποίος είναι ο ερασιτέχνης της, ανήκει στον Ροκάκη Αντώνη, με ποσοστό μετοχών 90%. Την Α.Ε. μπορεί να την πάει και να την κάνει ό,τι θέλει. Τον ερασιτέχνη όμως (την επωνυμία της Π.Α.Ε. δηλαδή) δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα βάσει νόμου, ούτε όνομα να αλλάξει, ούτε έδρα, ούτε σήμα.
Πήγε στα Χανιά για τους λόγους που όλοι ξέρουμε (τους οποίους όλοι λίγο ή πολύ τους αποδέχονται) και αυτήν την στιγμή κάνει ένα νέο εγχείρημα. Ποιο? Να κάνει αυτήν την ομάδα, ομάδα του Νομού Χανίων (όχι μόνο της πόλης των Χανίων, του Νομού όλου). Δεν υπάρχει η μανία της μεγάλης ομάδας φίλε Γιάννη και φίλε Γιώργο, αλλά η ανάγκη της βιωσιμότητας μιας πολύ πολυδάπανης Ανώνυμης Εταιρείας. Αν πετύχει ή όχι θα δείξει. Μην συγκρίνετε Ατλαντίδα,ΑΕΧ,ΑΟΧ γιατί μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Ο ερασιτέχνης, δηλαδή ο ΠΓΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ είναι εδώ, στο Καστέλι μας, με τις ακαδημίες του, τα δελτία του, τους παίχτες του, τους προπονητές του, τις ομάδες του, την συμμετοχή του στα Πρωταθλήματα, με όλα. Πως λέτε όλοι ότι διέλυσε?? Εδώ είναι!
Υπάρχει και ο Νέος Κισσαμικός (οσονούπω Κισσαμικός 1926) που και αυτός συμμετέχει σε Πρωταθλήματα!
Αυτήν τη στιγμή έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε μπάλα και πολύ μπάλα! Από Β’ Εθνική την ομάδα μας (γιατί ομάδα μας είναι κακά τα ψέμματα) να παίζει με Παναθηναικό Ολυμπιακό ΑΕΚ, μέχρι τοπικό Πρωτάθλημα, μέχρι Πρωτάθλημα Υποδομών σε όλες τις ηλικίες. Αντί να το χαρούμε όλο αυτό, το βρίζουμε.
Και κάτι τελευταίο φίλε Γιάννη. Προτείνεις εσύ προσωπικά την συνένωση Θύελλας-Νέου Κισσαμικού-Ερασιτέχνη Κισσαμικού. Τελικά Γιάννη είσαι υπέρ ή κατά των συνενώσεων?? Γιατί μας έχεις μπερδέψει λίγο.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Περικλή κάνεις μερικά λάθη αλλά δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση με σένα όταν συγκρίνεις μια ομάδα 3 χρόνων με μια ομάδα ιστορίας 93 χρόνων. Και εδώ θα είμαστε για να δούμε το αποτέλεσμα!!
Το ΑΟ Χανια απο το Χανιά δεν διαφέρει θα περίμενα να επιβληθεί ένα όνομα Κισαμικός Χανίων...και όχι να σερνόμαστε απο την μύτη.